Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concentració davant del Sant Hospital sota el lema 'República, treball i justícia social'

Concentració davant del Sant Hospital sota el lema 'República, treball i justícia social'

La mobilització, convocada per la Intersindical-CSC, s'ha dut a terme després de l'aturada que el personal sanitari fa els dimecres per reclamar millores laborals
Concentració de la Intersindical-CSC davant del Sant Hospital de la Seu
01/07/2020 16:15

Professionals sanitaris s'han concentrat aquest dimecres al migdia a l'entrada del Sant Hospital de la Seu d'Urgell, la plaça de Soldevila, en el marc d'una mobilització convocada a nivell general per la Intersindical-CSC sota el lema 'República, treball i justícia social'. L'acció s'ha fet just després de l'aturada de cinc minuts que, des del mes passat, el personal sanitari duu a terme cada dimecres al migdia per reclamar millores laborals i salarials.

En l'acte s'ha llegit un manifest en el qual la Intersindical afirma que "la pandèmia de la COVID-19, a més de colpir-nos amb l’enorme tragèdia que suposa la pèrdua de les vides dels nostres éssers estimats, està afegint encara més pressió a la classe treballadora, en especial a les persones més desfavorides" per un sistema social i polític que titllen de "depredador". Pel sindicat, "les elits econòmiques i polítiques acumulen cada cop més riquesa de la forma més obscena i ens anuncien una nova crisi sistèmica". Per això, animen a "teixir una xarxa de protecció que barri el pas a qualsevol intent de fer que siguem les classes populars les que carreguem amb la seva avarícia".

L'entitat reivindica que "amb una distribució de la riquesa justa podem eradicar la pobresa i millorar les condicions de vida objectives del conjunt de la població". Per això, apel·la a "l’organització de la classe treballadora" i exigeix "un repartiment efectiu del treball" enfront de "la massiva destrucció de llocs de feina ocorreguda causa de la pandèmia" i a "una economia abocada al sector serveis a causa de la distribució internacional del treball i les polítiques econòmiques dels governs de torn. També consideren necessari buscar solucions per a la gent que pugui perdre el lloc de treball per l'evolució tecnològica.

Entre d'altres mesures, la Intersindical proposa la reducció de la jornada laboral "tot mantenint el salari2 i mesures de protecció social que siguin "de caràcter irreversible", com ara la Renda Garantida, i de "racionalització de l'habitatge", juntament amb un "salari mínim català de 1.300 euros" que estigui adaptat al cost de la vida a Catalunya. Paral·lelament, insten les institucions i governs d'arreu dels Països Catalans a "deixar de malbaratar recursos" i a "deixar d’injectar capital públic a les empreses de l’IBEX-35 i als sindicats del règim" perquè entenen que "qui necessita d’aquesta aportació econòmica són les persones, no pas les grans empreses ni les corporacions".

En un altre àmbit, el manifest rebutja que es "retallin llibertats impunement" amb l'excusa de la situació sanitària i reclama poder "viure en llibertat en totes les circumstàncies sense que cap cos repressiu pugui actuar arbitràriament, amb estat d'alarma o sense". Finalment, es demana "eradicar les causes de les diverses emergències socials", com ara "pobresa estructural, empobriment de les persones grans, regularització de la situació de les persones migrants, pobresa de persones assalariades, especulació immobiliària, sortides laborals i vitals per al nostre jovent i igualtat d'oportunitats per als infants".