Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concentració de l'EI de l'Alt Urgell pel Dia Internacional de les Dones

Concentració de l'EI de l'Alt Urgell pel Dia Internacional de les Dones

L'acte es farà aquest dimecres a les 8 del vespre a la plaça dels Oms. El col·lectiu denuncia el doble augment de la precarietat en tots els àmbits per a les dones treballadores
Concentració de l'EI Alt Urgell pel 8 de març
07/03/2017 11:55

El col·lectiu de l'Esquerra Independentista (EI) de l'Alt Urgell (CUP, Arran, Endavant i Dones Feministes) ha convocat aquest dimecres, 8 de març, una concentració a la Seu amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. L'acte, sota el lema 'Juntes trenquem el silenci', serà a les 8 del vespre a la plaça dels Oms.

En el marc d'aquesta data, l'EI ha emès un comunicat en el qual exposen que "les dones dels Països Catalans són davant la situació d’haver de sostenir la tensió irresoluble entre les esferes productives i reproductives de la vida", que atribueixen a "la voluntat de tenir una vida digna per la majoria de la població i la imposició de la deutocràcia i les polítiques d’austeritat". El grup considera que "des dels partits de l’ordre, sense excepció, s’han comprat les receptes neoliberals per sortir de la crisi: reformes laborals que abarateixen els costos de producció, és a dir reducció dels salaris; potenciació de sectors especulatius, molt poc sostenibles i d’ínfima redistribució de la riquesa com el turisme massiu, el sector de l’automòbil o la revifada de la construcció; polítiques d’austeritat que el que pretenen és desposseir-nos d’aquells serveis públics que s’havien aconseguit amb anys de lluites obreres; privatitzacions fetes per poder donar entrada als voltors del capital cap a nous mercats que abans els eren vetats, com ara la sanitat, educació i serveis bàsics, i la tonada ja familiar sobre la 'viabilitat' del sistema de pensions", que qualifiquen com "la següent presa dels carronyaires".

En aquest context "de despossessió d’allò comú i d’empobriment de la classe treballadora", l'EI considera que les dones pateixen "una situació de desigualtat inicial en ocupar "els llocs de treball més precaris i en pitjors condicions, arribant a cobrar fins a un 26% menys que els homes per la mateixa feina". També n'esmenten les "pitjors cotitzacions, pensions més baixes i pitjors prestacions d’atur", amb "àmplia majoria pel que fa als contractes a temps parcial o en peticions de reducció de jornada per cuidar una persona dependent" i també en el percentatge de famílies monoparentals. El comunicat també addueix al "sexisme que impregna la cultura i la societat".

El comunicat proposa com a alternativa repartir els llocs de treball, tot reduint la jornada laboral, i reconèixer el treball domèstic com a activitat econòmica, com també repartir la riquesa perquè, afirmen, "només un 1% de la riquesa del món està en mans de dones", i augmentar-ne la presència en l'àmbit polític, judicial, científic i cultural.