Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona a Organyà

Concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona a Organyà

L'actuació tindrà lloc aquest dilluns, 12 d'agost, a les 20 hores, a l'església de Santa Maria. L'AIMS Festival arriba a la 18a edició amb la creació d'una orquestra simfònica
AIMS Festival 2019
12/08/2019 12:15

L'església de Santa Maria d'Organyà acull aquest dilluns, 12 d'agost, a les 20 hores, un concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS). La proposta s'inclou en el 18è AIMS Festival, que presenta enguany la creació d'una orquestra simfònica, sota la batuta del reputat director Riccardo Frizza i la interpretació de la simfonia núm. 2 en Re major de Beethoven.

La nova orquestra simfònica és la novetat principal del certamen, que va començar el passat 2 d'agost i finalitzarà el dia 18, passant per una quinzena de municipis catalans. Enguany hi prenen part un centenar de joves talents (95) d'una vintena de nacionalitats diferents. Els músics provenen de països europeus com Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda o Anglaterra, però també dels Estats Units, el Japó, Taiwan, Turquia o Armènia. Amb ells, hi ha una vintena de professors.

Projecte en diferents àmbits

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) opera des de fa 18 anys oferint tres tipus de programes: AIMS Acadèmia, AIMS Festival i AIMS Social. L’any 2015 es va establir l’AIMS Fundació per tal d’expandir aquests programes i afegir-ne de nous.

L’AIMS Fundació opera en el camp de la música clàssica i l’educació. Ofereix activitats que tenen com a objectiu servir d’enllaços entre la música i la societat. S’esforça per fomentar la interacció entre els músics joves de qualsevol nacionalitat, i en aquest sentit introdueix activitats que exploren la sinergia entre música i tecnologia, així com activitats adreçades a formar i orientar joves talents, especialment aquells l’origen o possibilitats econòmiques dels quals limiten el seu desenvolupament adequat per accedir al món professional.

AIMS Acadèmia convida joves estudiants de música amb talent de tot el món, i ofereix classes individuals i en grup amb reconeguts professors de música d’institucions de gran renom. Aquest programa proporciona una extensa formació i orientació als joves, especialment a aquells que tenen poques oportunitats d’accés a una bona formació professional.

AIMS Festival ofereix l’oportunitat perquè els estudiants puguin mostrar el seu talent i les seves habilitats acabades d’aprendre davant un públic local, en pobles singulars, dins d’esglésies i en llocs històrics. Els concerts al Festival són la culminació de l’aprenentatge realitzat i de l’orientació rebuda que connecten finalment els estudiants i els mestres amb el públic.

AIMS Social du a terme activitats socials que vinculen la música amb la societat. El programa organitza actuacions de música en viu per aquells col·lectius que no poden assistir als concerts, això inclou des de centres mèdics, residències i llars d’avis, fins a centres de discapacitats.

AIMS Tutoria i Apadrinament. Aquest programa ofereix tutoria i orientació a joves talents, i especialment a aquells que tenen poques oportunitats per a la formació professional.