Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concert de música medieval a la Sala de la Immaculada amb 'Ordo Virtutum'

Concert de música medieval a la Sala de la Immaculada amb 'Ordo Virtutum'

L'Ardit Ensemble interpretarà l'obra de la compositora alemanya del segle XII Hildegard von Bingen. El recital es podrà escoltar aquest diumenge a les 6 de la tarda i l'entrada és gratuïta
Posada en escena d''Ordo Virtutum' a càrrec de l'Ardit Ensemble
23/11/2017 11:30

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la Germandat de Sant Sebastià i el Patronat del Retaule de Sant Ermengol organitzen un concert de música medieval a la Sala de la Immaculada. Es podrà escoltar aquest diumenge dia 26, a les 6 de la tarda. L'entrada és gratuïta.

El recital permetrà escoltar l'obra 'Ordo Virtutum' (Obra de les Virtuts), del segle XII, de la compositora alemanya Hildegard von Bingen. La interpretació anirà a càrrec de l'Ardit Ensemble de la Universitat de Barcelona, dirigit per Catherine Schroeder, fundadora del Centre de Música Medieval de París i que també participa de la posada en escena.

Von Bingen (en l'adaptació al català, Hildegarda de Bingen), va ser una cèlebre abadessa, científica, escriptora, mística i també compositora musical de l'Edat Mitjana. De fet, és la primera persona del món de qui es conserva música escrita i se la considera una dona avançada al seu temps, amb una biografia única a l'època. La religiosa benedictina predicava en públic per les places tot recitant música i text perquè considerava que "igual que la paraula designa el cos, la simfonia designa l'esperit".

El repertori de Von Bingen és un dels més extensos dels compositors medievals. Nascuda a Renània l'any 1098 i morta el 1179, va tenir correspondència amb papes i emperadors i va esdevenir una figura diplomàtica de l'època. El 2012, el papa Benet XVI la va elevar a la condició de Santa i la va nomenar Doctora de l'Església per la vigència del seu pensament.