Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia a l'Hotel El Castell de Ciutat

Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia a l'Hotel El Castell de Ciutat

Ambdues formacions interpretaran aquest dimecres, a partir de les nou de la nit, ensalades i madrigals del Renaixement català. Les entrades estan a la venda
Cor de Cambra del Palau de la Música (Foto: FeMAP)
16/07/2019 13:45

L'Hotel El Castell de Ciutat serà l'escenari aquest dimecres, 17 de juliol, a partir de les nou de la nit, del concert 'Ensalades i madrigals del Renaixement català', a càrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia. En el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), ambdues formacions interpretaran obres de Joan Brudieu, Mateu Fletxa el Vell, Lluís de Milà i Pere Alberch Vila.

El programa se centrarà en el Renaixement català i repassarà peces musicals d'aquests compositors del segle XVI, incidint en els diferents gèneres del moment: música instrumental per a dansa i madrigals italians i també en llengua catalana. A més, en el concert es podrà escoltar un gènere polifònic genuïnament ibèric, com és l'ensalada, una barreja de música popular i culta, estils i llengües diferents (castellà, llatí i català), ironia i dramatisme. En aquest cas, el seu contingut teatral facilitarà una certa escenificació coreogràfica, que ajudarà a la seva funció moralitzant d’explicar la lluita entre el bé i el mal o entre els valors mundans i divins.

L'actuació anirà precedida (19.30 h) d'una visita guiada al Castell de Ciutat, inclosa en el preu de l'entrada. L'antic palau dels comtes d’Urgell va ser la principal defensa de la vall del Segre des del segle XVII, quan fou reconvertit en una fortalesa moderna a prova d’artilleria, seguint el sistema Vauban, fins a final segle XIX.

Tres programacions al Pirineu

La programació del Festival de Música Antiga dels Pirineus inclou vuit concerts de tres programacions diferents, amb activitats complementàries. L'actuació del Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia es podrà escoltar no només a l’Hotel El Castell de Ciutat, sinó també aquest dijous a Tremp (Pallars Jussà) i divendres a Riner (Solsonès).

Una altra de les formacions protagonistes d’aquest cap de setmana serà Giardino di Delizie, que es podrà veure el dia 19 a Bagà (Berguedà), l’endemà a Vilaller (Alta Ribagorça) i per últim, al Llac d’Engolasters (Encamp, Andorra).

La setmana finalitzarà de la mà del Cor de Cambra Enric Granados, que interpretarà Cançons tradicionals antigues del Pirineu el dissabte a Talló (Bellver de Cerdanya, Cerdanya) i diumenge a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà).