Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concert simfònic a la Seu del Conservatori de Música dels Pirineus

Concert simfònic a la Seu del Conservatori de Música dels Pirineus

L’orquestra estarà formada per 70 alumnes de les escoles municipals de música de la capital urgellenca, Berga i Puigcerdà. L'acte està previst aquest dissabte, 23 d'abril, a les 20.30 hores, a la Sala Sant Domènec
Cartell del concert simfònic a la Seu i Berga
20/04/2016 14:30

El Conservatori de Música dels Pirineus i les escoles municipals de música de la Seu d'Urgell, Berga i Puigcerdà, oferiran el pròxim cap de setmana els dos concerts amb els quals es clou el Projecte simfònic del curs.

El repertori que es presentarà és molt variat, amb una obra troncal, la suite de Les Indes Galantes de Rameau, que dialoga amb peces de músics d’àmbits temporals i geogràfics força distants. La diversitat estilística a l’entorn del tema principal té com a objectiu experimentar una de les idees fonamentals d’aquesta òpera-ballet emblemàtica de l’època del rococó: estimar i dansar arreu del món.

L’orquestra del projecte simfònic estarà formada per 70 alumnes de les tres ciutats que conformen el Conservatori pirinenc. El concert a la Seu d’Urgell serà dissabte 23 d’abril a les 20.30 hores a la Sala Sant Domènec. A Berga està previst pel diumenge 24 d’abril a les 18.00 hores al Teatre Municipal. El cost de l’entrada és de 10 euros.

Complement a l'educació musical

El Projecte simfònic és una activitat pensada per possibilitar que l’alumnat pugui complementar la seva educació musical amb l’experiència de formar part d’una orquestra simfònica, que esdevé un punt de referència perquè és el conjunt instrumental amb un major número d’especialitats i músics. Així mateix, l’orquestra simfònica permet als seus membres poder accedir de manera pràctica a un repertori extraordinari, tant pel que fa a estils com a gèneres de la literatura musical.

Aquesta iniciativa és la primera activitat pública del Conservatori de Música dels Pirineus amb les seves respectives escoles municipals de música.          

Direcció d'Oleguer Aymamí

El projecte està dirigit per Oleguer Aymamí, en qualitat de director convidat. Aymamí va començar a tenir interès per la direcció quan es formava com a violoncel·lista. Fruit de la seva coincidència amb el professor Laurent Gay va cursar el màster de Direcció d’Orquestra a l’HEM de Ginebra i es va graduar dirigint l’Orquestra Simfònica de Karlovy Vary (República Txeca). En el mateix màster, va treballar la direcció de cor amb Celso Antunes.

L’estiu del 2013 Aymamí va col·laborar com a director d’orquestra i de cor al projecte musicosocial NEOJIBA, a Salvador de Bahía (Brasil). També va treballar com a director assistent de Laurent Gay a l’Ensemble Vocal Séquence de Ginebra i de Franco Trinca a l’òpera de Bienne Soleure. Així mateix, va dirigir l’Ensemble Vocal Séquence en un concert enregistrat per Espace 2 de la Radio Televisió Suisse Romande amb obres de Ligeti i Schuler.

Aymamí també compta en el seu currículum amb la participació en una master-class amb Emmanuel Krivine i la direcció de diverses formacions de música contemporània. En l’àmbit de la música antiga, desenvolupa el seu projecte personal Exclamatio music, on engloba la música de cambra amb la música orquestral i coral. A més a més, ha codirigit un projecte de la New Century Baroque. La seva visió de la direcció el porta a combinar el fet de dirigir des del violoncel projectes de petit format, especialment els de música antiga, i la direcció orquestral i coral tradicionals.