Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concurs per a joves músics per participar al FeMAP Social

Concurs per a joves músics per participar al FeMAP Social

Hi poden optar alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus i de les escoles de música de la Seu, Puigcerdà i Berga. Llavorsí, nova incorporació al Festival de Música Antiga dels Pirineus
FeMAP 2018
17/04/2018 11:35

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) 2018 referma el projecte del FeMAP Social. Enguany s'organitzarà la tercera edició d’aquest programa, que té com a objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat.

En la iniciativa hi pren part el Conservatori de Música dels Pirineus, a través del Concurs FeMAP Social, obert a tots els alumnes del centre i de les escoles de música de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Berga. En aquest certamen hi podran participar tots els estudiants de les especialitats de violí, viola i violoncel que cursin el grau professional o nivells equivalents.

Un jurat format pel professorat escollirà quatre dels alumnes que s'hi inscriguin per formar un quartet de corda que actuarà del 30 de juny al 6 de juliol en diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran.

Els centres implicats són la Residència de la Seu d'Urgell FSH, el Centre de Salut Mental de la Seu, el Taller Claror de la Seu, la Residència Puigcerdà, l'ADIS de Puigcerdà, la Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya,  la Residència Àngel Serafí de Sort, la Residència Esterri d'Esterri d'Àneu, el Centre Cívic de Bossòst, Salut Mental del Pallars de Sort, la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur, la Fundació Fiella de Tremp, la Fundació Salarich-Calderer de Bagà, el Taller Coloma d'Avià, la Residència Sant Bernabé de Berga, la Fundació Guifré de Ripoll i la Fundació EMMA de Sant Joan de les Abadesses.

Incorporació de Llavorsí al FeMAP 2018

Cal afegir també que el municipi de Llavorsí se suma enguany al FeMAP. La nova incorporació és significativa per l’arrelament que demostra tenir el festival al Pallars Sobirà, i perquè ajuda a potenciar una de les edicions més participades, amb un total de 37 pobles i ciutats.

El FeMAP afronta la seva 8a edició com un dels referents de la música antiga a nivell europeu, i una aposta que combina l’art, el turisme, l’educació i la integració social. El festival organitza durant els mesos d’estiu un total de 52 concerts, repartits per l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Rosselló i l’Alta Cerdanya, a més d’Andorra.