Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Condemna de dos anys de presó per a un dels acusats de distribuir bitllets falsos a la Pobla de Segur

Condemna de dos anys de presó per a un dels acusats de distribuir bitllets falsos a la Pobla de Segur

L'Audiència no considera provat que els detinguts formin part d'una xarxa i només sentencia el conductor del cotxe en el qual hi havia 7.800 euros falsificats. Els Mossos sostenen que el grup distribuïa des de Barcelona paper moneda il·legal fet a Nàpols
Judici a quatre acusats de distribució de bitllets falsos (Foto: ACN)
26/11/2018 19:50

L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un dels quatre joves que els Mossos d'Esquadra van enxampar amb bitllets falsos davant l'estació d'autobusos de la Pobla de Segur, l'any 2016. La Sala considera provat que els 7.800 euros -en bitllets falsos de 100 €- trobats darrere del seient del conductor del cotxe pertanyen al conductor del vehicle i, per tant, el consideren només a ell culpable d'un delicte de tinença de moneda falsa.

L'Audiència conclou, en canvi, que no ha quedat acreditada la participació dels altres tres processats pels fets i per tant fa prevaldre la presumpció d'innocència i els absol.

La fiscalia demanava deu anys de presó per a cadascun dels quatre joves, als quals acusava de falsificació de moneda, informa l'ACN. Segons els Mossos que van declarar al judici, els quatre detinguts formaven part d'una xarxa que compra els bitllets a la ciutat italiana de Nàpols i els distribueix per l'estat espanyol des del districte de Nou Barris, a Barcelona. L'Audiència, però, considera que no ha quedar acreditat d'on procedien els bitllets, ni qui els havia fabricat ni com s'introduïen ni es distribuïen a Catalunya. És per això que només condemna al conductor del vehicle per un delicte de tinença de moneda falsa i descarta el delicte de falsificació de moneda.

Tots els acusats, d'origen marroquí i subsaharià, van negar al judici ser coneixedors ni propietaris del sobre amb 7.800 euros en bitllets falsos de 100 euros. Els Mossos d'Esquadra van trobar els diners darrere del seient del conductor del cotxe amb què tots quatre van viatjar fins a la Pobla de Segur el 3 de juny de 2016, presumiblement per posar-los en circulació tot fent compres o intercanvis.

Recorren la sentència de l'abús sexual de Vielha

D'altra banda, la fiscalia ha presentat un recurs a la sentència contra dos homes per un abús sexual a una noia a la sortida d'una discoteca de Vielha, l'agost de 2017. El ministeri públic considera que els fets no haurien de ser considerats com un abús sinó com una agressió sexual. En cas que el jutge desestimi fer aquest canvi, demana que s'elevi a set anys la pena de presó per als acusats, en comptes dels quatre anys que s'ha establert.

La sentència conclou que els acusats no van fer cas de la noia quan els deia que no continuessin amb la relació sexual, però hi afegeix que els dos homes "no van fer ús de la violència ni de la intimidació". Inicialment la fiscal demanava fins a 15 anys de presó. En canvi, la defensa va sol·licitar l'absolució, en considerar que la relació dels acusats amb la noia va ser consentida que la declaració de la denunciant presentava contradiccions.