Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Conferència a Arcavell sobre la frontera alturgellenca durant la Segona Guerra Mundial

Conferència a Arcavell sobre la frontera alturgellenca durant la Segona Guerra Mundial

L'historiador urgellenc Pau Chica Fernández oferirà la xerrada el pròxim divendres, 19 de juliol, a les set del vespre. L'activitat s'emmarca en el desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell
Cartell de l'activitat
15/07/2019 18:05

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU) proposa aquest divendres, 19 de juliol, la conferència "Camins de vida i mort: la frontera alturgellenca durant la Segona Guerra Mundial", impartida per l'historiador urgellenc Pau Chica Fernández. La xerrada tindrà lloc a les set del vespre a les antigues escoles d'Arcavell, ubicades al costat de l'església de Sant Andreu.

L'activitat, que forma part del cicle d'actes organitzat amb motiu del desè aniversari de l'IECAU, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Valls de Valira i de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Arcavell i la Farga de Moles.

11a edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

En un altre ordre de coses, l'entitat alturgellenca ha recordat que aquest dilluns s'acaba el termini per presentar propostes de comunicacions a l’onzena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, que es durà a terme a la Seu d'Urgell els dies 4, 5 i 6 d’octubre de 2019. El debat durà per títol “Els pobles abandonats al Pirineus: causes i conseqüències” i se centrarà en l’anàlisi dels pobles abandonats com a espais per a la reflexió entorn a la configuració actual dels Pirineus a través de l’estudi de les causes que ho van provocar i de la incidència que ha tingut en el paisatge, la història, l’economia i la societat del conjunt d’aquest territori. A més a més, també permetrà oferir claus de futur que ajudin a aturar el despoblament actual.

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta a l’adreça, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters.

Inscripcions

El preu de la inscripció general serà de 65 euros i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants–, de 50€.  El preu dóna dret a les actes, al dinar de dissabte, als sopars de divendres i dissabte i a les activitats complementàries que es programin al llarg del col·loqui. El dinar de diumenge no hi està inclòs.

La inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica abans del 27 de setembre de 2019.

L'XI Col·loqui d'Estudis Transpirinencs està organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner.