Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Conferència a la Seu sobre el carrer de Sant Josep de Calassanç i l'edifici La Col·lecta, a càrrec de F. Javier Galindo

Conferència a la Seu sobre el carrer de Sant Josep de Calassanç i l'edifici La Col·lecta, a càrrec de F. Javier Galindo

La xerrada tindrà lloc aquest dimecres, 13 de juny, a les 20 hores, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. L'acte és obert a tothom
Xerrada a la Seu de F. Javier Galindo Llangort
12/06/2018 17:40

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acull aquest dimecres, 13 de juny, a les 20 hores, la conferència "El carrer de Sant Josep de Calassanç i l'edifici La Col·lecta de la Seu d'Urgell", que anirà a càrrec de Francisco Javier Galindo Llangort. En la xerrada, l'investigador urgellenc exposarà diferents facetes de la vida quotidiana a la via durant els segles XIX i XX.

Galindo ressaltarà també els reiterats canvis de nomenclatura de l’antic carrer del Riguer, anomenat ara de Sant Josep de Calassanç. Així mateix, posarà èmfasi en el desaparegut edifici de La Col·lecta, que es destinava a la recaptació dels burots. Aquest immoble estava situat a l’antic portal d’Espanya o de la Princesa.

Per a l’elaboració de la conferència, l’historiador F. Javier Galindo ha treballat fonamentalment amb fonts primàries procedents, principalment, de diversos fons custodiats a l'Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, d'entre els quals destaca el de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.