Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Confirmada la nova contractació per perforar les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts

Confirmada la nova contractació per perforar les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts

L'adjudicatària anuncia que ja té la nova empresa després que l'anterior va abandonar l'obra ara fa tres setmanes. Aquesta part del projecte es reprendrà tan bon punt la companyia rebi el permís d'ús d'explosius
Obres de construcció del túnel de Tresponts
03/10/2019 11:40

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) que construeix el túnel de Tresponts, formada per Copcisa i Acciona, ha anunciat que ja compta amb una nova empresa per completar les tasques de perforació i, concretament, les galeries d'evacuació, després que l'anterior subcontractada, OSSA, va abandonar l'obra ara fa tres setmanes -el 10 de setembre passat- per desavinences econòmiques amb l'adjudicatària.

Després de fer-se públic aquest desacord, el Departament de Territori de la Generalitat va instar l'UTE a trobar de manera imminent una altra empresa per finalitzar les perforacions, després que OSSA ja havia culminat l'obertura del túnel principal. Des del Govern van recordar que el contracte preveu penalitzacions a les empreses responsables en cas que hi hagi retards en els terminis previstos d'execució.

Segons ha publicat aquest dijous el diari Segre, ara ja s'ha tancat l'acord amb la nova companyia i es preveu que aquesta part del projecte es reactivi les properes setmanes. Tot i això, apunten les mateixes informacions, abans de començar a treballar l'empresa haurà d'obtenir el permís d'ús d'explosius que es requereix sempre en obres com aquesta. Tan bon punt s'hagi tramitat aquesta autorització, es reprendran les voladures a la zona.

La Plataforma del Túnel de Tres Ponts havia enviat una carta a la Generalitat per demanar-li explicacions pel que fa a la "paralització parcial" de les obres. El col·lectiu veïnal demanava que es concretés quant de temps estaria aturada la part de perforació de les galeries d'evacuació. Les setmanes anteriors, des del Govern es va matisar que el projecte no havia quedat aturat perquè sí que han seguit endavant segons allò previst d'altres treballs relatius a la construcció del túnel.