Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Consens parlamentari per a les esmenes a la cobertura sanitària per als fronterers

Consens parlamentari per a les esmenes a la cobertura sanitària per als fronterers

El PSC-Progrés celebra l'acord entre tots els partits i confia que el projecte de llei s'aprovi abans del juliol Les tres propostes acordades pretenen garantir els drets dels empadronats en un municipi català que treballen a l'estranger

Hospital de la Seu d'Urgell
Hospital de la Seu d'Urgell
19/05/2010 10:41

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu ha "celebrat" que tots els grups del Parlament (CiU, PSC, ERC, PP, ICV i Grup Mixt) hagin consensuat les esmenes a l’articulat que ha de garantir l'accés dels treballadors fronterers a la sanitat catalana. Gràcies al fet que no s'han presentat esmenes a la totalitat, el Projecte de llei d'accés a l'assistència sanitària de cobertura pública "arriba al seu tràmit final”, segons han anunciat a través d'un comunicat.

El mes de març passat, a proposta de la consellera de Salut, Marina Geli, ja es va aprovar l’Avantprojecte de la llei, a càrrec del Servei Català de la Salut. Per a Progrés, “calia solucionar una situació d’exclusió de la sanitat pública de determinats col•lectius a Catalunya, entre els quals hi havia els residents a la Seu que  tenen la feina a Andorra”. El grup socialista confia que el Parlament de Catalunya aprovi abans d'acabar el mes de juliol el document. D’aquesta manera, s’espera que les persones beneficiades hi puguin tenir accés abans d’acabar l’any, una vegada es faci la publicació al butlletí oficial i els tràmits interns de sanitat.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, s’ha mostrat satisfet “perquè la iniciativa del Departament de Salut tira endavant amb el suport de tots els grups del Parlament”.

Les tres esmenes pactades entre tots els grups del Parlament de Catalunya permeten garantir l’accés a la sanitat pública a les persones empadronades en qualsevol dels municipis de Catalunya que tinguin la condició de treballadors en un altre Estat, “en virtut de reglaments comunitaris o de convenis internacionals de Seguretat Social”. La mesura també s’aplica als seus beneficiaris.

És a l'última esmena on es detalla la inclusió del "col•lectiu de treballadors transfronterers residents a Catalunya que treballen fora de l’estat espanyol, de la Unió Europea i l’Espai Econòmic Europeu, i als seus beneficiaris”. Alhora s'hi incorpora els membres de congregacions religioses, que fins ara també en quedaven exclosos.

En una altra esmena s’especifica que s’inclou l’assistència sanitària de les persones empadronades a qualsevol dels municipis de Catalunya que treballin fora de l’Estat Espanyol, de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu i la dels familiars que en depenguin. “En cas que no la tinguin reconeguda per un conveni internacional de Seguretat Social, es pot reconèixer de manera col•lectiva mitjançant l’establiment de convenis amb les entitats gestores del sistema de protecció sanitària i social de l’estat on treballin”, s’indica.

Mostrar formulari de contacte