Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Constituït el Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell del curs 2017-2018

Constituït el Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell del curs 2017-2018

Els 16 nens i nenes que el conformen han acordat treballar per donar a conèixer aquest òrgan representatiu. També han proposat organitzar una trobada amb tot l'alumnat de 5è i 6è de primària de la ciutat
Integrants del Consell Municipal d'Infants 2017-2018 (Foto: Ajuntament de la Seu)
23/11/2017 14:55

La sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dijous el ple de constitució del Consell Municipal d'Infants (CMI) del curs 2017-2018. L'acte l'ha presidit l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, amb la presència de la regidora d’Infància, Sílvia Iscla.

Batalla ha donat la benvinguda als joves i els ha cedit la paraula perquè es presentessin personalment. Seguidament, els 16 nens i nenes han pres possessió com a membres d'aquest òrgan representatiu. El Consell està format per alumnes de 5è i 6è curs de primària de les escoles Albert Vives, La Valira i Pau Claris, i del Col·legi La Salle.

En aquesta primera sessió plenària, tots els joves han decidit per unanimitat els temes que es treballaran durant el curs escolar. Concretament, el Consell Municipal d'Infants ha acordat donar-se a conèixer a tota la ciutadania de la Seu, especialment als nens i nenes. En aquest sentit, la primera acció serà comptar amb un estand al Parc de Nadal d'enguany.

L’altra proposta aprovada ha estat la celebració d’una trobada de tots els alumnes de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la Seu d’Urgell en algun espai de la ciutat.

Peticions i preguntes

Els infants també han fet arribar durant la sessió plenària peticions i preguntes a l’Ajuntament urgellenc, vinculades a les instal·lacions municipals i la via pública. Les seves inquietuds les ha respost el mateix alcalde.

Finalment, els participants han visionat un vídeo elaborat per la Universitat de Barcelona on s’explica què són el Consell Municipal d’Infants (CMI) i el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), i un audivisual de suport als refugiats que els alumnes de 5è i 6è de primària van elaborar el curs passat.

GALERIA D'IMATGES