Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Consulta d'infermeria al CAP de la Seu d'Urgell per deixar de fumar

Consulta d'infermeria al CAP de la Seu d'Urgell per deixar de fumar

La iniciativa va sorgir arran de les demandes dels usuaris que volen abandonar l'hàbit. El consum de tabac és actualment la principal causa de pèrdua de salut i de mortalitat evitable
CAP de la Seu d'Urgell
09/10/2017 18:00

El Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu d’Urgell té en marxa una consulta per ajudar els usuaris a deixar de fumar. La iniciativa s'ha tirat endavant arran de les nombroses demandes que s'han fet arribar als serveis sanitaris.

La consulta la dirigeix un professional de la infermeria, que treballa segons les pautes del Programa d’Atenció Primària Sense Fum (PAPSF). La proposta s'adreça tant a les persones que estan decidides a abandonar el tabac com a les que encara no han pres la decisió. En les visites es fan intervencions motivacionals, s’ofereix consell i s'ajuda en les intervencions conductuals i en les farmacològiques. Així mateix, també es programen sessions de seguiment.

El missatge principal dels professionals és la necessitat d’apoderament per part dels usuaris en la seva decisió, "tot i haver-hi recaigudes". I s'assenyala: "A cada intent augmenten les possibilitats de deixar aquest hàbit nociu". Per aquest motiu, des del CAP s'indica que és important "fer les visites programades, escoltar els consells dels professionals i estar motivats per abandonar el tabac".

Pèrdua de salut evitable

El consum de tabac és actualment la principal causa de pèrdua de salut i de mortalitat evitable. Les intervencions per deixar de fumar poden aconseguir unes taxes d’abstinència del 30 per cent, segons el Comitè Nacional de Prevenció del Tabaquisme.