Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continua el cribratge massiu de COVID-19 a la Seu d'Urgell

Continua el cribratge massiu de COVID-19 a la Seu d'Urgell

En dos dies s'han recollit 828 mostres, 476 entre els joves de 16 a 35 anys i 352 entre les persones vinculades al sector de la restauració. Aquest divendres està convocada la franja d'edat de 36 a 50 anys
Cua per fer-se les proves de la COVID-19 al Centre Cívic El Passeig
27/08/2020 12:35

El Departament de Salut continua amb el cribratge massiu per detectar contagis de la COVID-19 a la Seu d'Urgell. Les proves voluntàries s'han dut terme aquest dijous entre la població de 16 a 35 anys. En total s'han fet durant la jornada 476 PCR.

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha valorat molt positivament la resposta dels joves i n'ha destacat "l'enorme responsabilitat i ganes de col·laborar per fer front a la pandèmia". Les cues han arribat fins al carrer de Sant Agustí.

L'objectiu del cribratge és detectar portadors asimptomàtics del virus i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. La recollida de mostres es fa a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores. Per facilitar els tràmits, cal portar el DNI i la targeta sanitària, a més d'un bolígraf per emplenar els formularis. La prova és gratuïta i els resultats es podran consultar en 48 hores a través de l'espai a Internet “La Meva Salut”.

Ja s'han fet 828 PCR en el cribratge massiu

Salut pretén testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell. De moment, ja s'han fet 828 proves PCR en el cribratge, tenint en compte que el primer dia se'n van fer 352 als treballadors del sector de la restauració. L'última recollida de mostres està prevista aquest divendres per a la franja d'edat de 36 a 50 anys.

70 casos actius de COVID-19

L'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell té actualment 70 casos actius de COVID-19, dels quals 65 es troben confinats al seu domicili i 5 ingressats al Sant Hospital. Les últimes 24 hores han descendit els casos (-7) i no hi ha hagut cap hospitalització. Els ingressos actuals són a planta i no hi ha cap persona a l'UCI. El número de contactes aïllats al domicili és de 440, 42 menys que en el darrer balanç.