Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continua la campanya de recollida de fons per ajudar els refugiats de Filippiada i Eleonas

Continua la campanya de recollida de fons per ajudar els refugiats de Filippiada i Eleonas

La Seu Solidària agraeix la bona resposta ciutadana i anima tothom a col·laborar en la iniciativa, que permetrà comprar productes bàsics d'alimentació. La proposta sorgeix de la crida feta per dos voluntaris urgellencs
Camp de refugiats de Filippiada (Foto: Voluntaris independents)
24/08/2016 20:50

La Seu Solidària ja ha recollit més de 2.200 euros en el marc de la campanya d'ajut els refugiats dels camps de Filippiada i Eleonas, a Grècia. Els diners es destinaran a comprar aliments de primera necessitat, com ara fruita, verdura i peix. L'ONG urgellenca ha agraït la bona rebuda de la iniciativa, proposada per dos voluntaris de la Seu, i ha animat tothom a col·laborar-hi per continuar augmentant la xifra de diners recaptats.

Al camp de refugiats de Filippiada hi ha actualment prop de 450 persones provinents de Síria, l'Afganistan, Iraq i Palestina, de les quals més de la meitat són nens. Pel que fa al camp de refugiats d'Eleonas s'atén actualment 2.000 persones.

Les aportacions econòmiques per sumar-se a la campanya es poden fer a través del compte de La Caixa ES93 2100 3603 76 2200327832.

Crida solidària

La iniciativa de la Seu Solidària, que finalitzarà el pròxim dissabte, 27 d'agost, s'ha tirat endavant després de la crida feta per un voluntari urgellenc, en Bernat Lavaquiol, que ha constatat "la dura situació que viuen els refugiats, tant per les condicions de vida al camp com per les seves vivències escapant de la guerra". Lavaquiol destacava en una carta que "tot i que l'exèrcit grec subministra menjar, l'alimentació que se'ls facilita els aboca a una dieta molt desequilibrada, basada en croissants, pasta i arròs". És per això que creu necessari aconseguir diners per poder comprar un cop per setmana fruita, verdura o tonyina, entre d'altres productes, i així millorar els àpats.

Una altra voluntària alturgellenca que ha viscut en primera persona com es viu en els camps de refugiats és Roser Maura, que ha estat recentment al d'Eleonas (Atenes), que acull 2.000 persones. "És una experiència frapant, ja que convius amb persones que han patit situacions extremes i que fugen perquè estan en perill", remarcava Maura en una entrevista a RàdioSeu. La jove urgellenca coincideix en la importància de millorar l'alimentació dels refugiats per evitar problemes nutricionals.