Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continua la divisió entre partidaris i detractors de la reintroducció de l'ós

Continua la divisió entre partidaris i detractors de la reintroducció de l'ós

Els grups ecologistes culpen la Generalitat per no haver format els caçadors. Mentrestant, el Conselh Generau d'Aran prepara una cimera amb ens locals de tot el Pirineu contraris a la presència de plantígrads
18/11/2008 09:31

Continua la divisió entre partidaris i detractors de la reintroducció de l'ós, tres setmanes després de l'atac de Hvala a un caçador a l'Aran. La Federació d'Ecologistes de Catalunya ha assenyalat la Generalitat com a culpable de la polèmica, per no haver format els caçadors en aquest àmbit malgrat que el pla ja fa dotze anys que es du a terme. Mentrestant, a la Val d'Aran continuen demanant que s'acabi amb aquest programa.

El grup ecologista lleidatà Ipcena ha presentat una proposta de pla de recuperació, que consideren que hauria de resoldre la polèmica. El document es presentarà la setmana vinent al Parlament amb l'objectiu que s'aprovi en menys de sis mesos. Està inspirat en plans semblants que s'han creat a territoris com Astúries i Cantàbria. El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, critica el departament de Medi Ambient per no haver creat abans aquest programa.

La formació ecologista ha evitat entrar en conflicte amb les institucions araneses. I és que a la vall continua el malestar per la presència de l'ós a prop de nuclis poblats. A més a més, el Conselh Generau ha anunciat que preparen la celebració d'una cimera d'ens locals del Pirineu català, aragonès i francès per tractar la qüestió. Amb aquesta trobada, es vol fer visible a l'opinio pública que la majoria de població dels Pirineus està en contra de la reintroducció i que és una "imposició" dels governs espanyol i francès. 

El Conselh recorda que, ara fa dos anys, ja va rebre el suport de 36 ens locals pirinencs en contra de l'alliberament d'óssos.