Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continuaran els controls als transfronterers

Continuaran els controls als transfronterers

El director general de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, Luis Pedroche, ha afirmat que prossegueix la investigació "per evitar que persones que viuen en territori espanyol no tributin"
Punt fronterer al riu Runer
19/02/2008 13:30

Continuaran els controls als transfronterers. Així ho ha afirmat avui el director general de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, Luis Pedroche, en una visita a la Seu per inaugurar una nova oficina de l’ens. Segons ha indicat el responsable fiscal, “prossegueix la tasca de l’Agència per garantir l’aplicació del sistema tributari i dur a terme el control i correcte compliment de la normativa perquè tothom pagui els seus impostos”.

L’Agència Tributària considera que té dades que demostren que la nostra zona hi ha “risc fiscal”. És per això que s’ha dut a terme els darrers mesos una sèrie de controls per detectar persones que viuen a la Seu i no tributen a l’Estat. “Estem estudiant-ho i fent-ne un seguiment; en molts casos caldrà una proposta de regularització i en altres s’haurà de verificar que no hi ha residència a Espanya”, ha remarcat Pedroche.

La normativa obliga a contribuir fiscalment a aquella persona que viu de forma permanent, és a dir, més de 186 dies seguits, en territori espanyol. En aquest supòsit, tots els contribuents han de declarar per la seva renda mundial, obtinguda a qualsevol lloc del món.