Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continuen a molt bon ritme les adopcions de gossos del Refugi de Benavarre

Continuen a molt bon ritme les adopcions de gossos del Refugi de Benavarre

Gràcies a les actuals campanyes, l’ocupació s’ha situat per sota del 50 per cent de la capacitat del recinte
Refugi d'Animals de Benavarre (Foto: CCAU)
11/05/2016 18:10

Les adopcions de gossos continuen a molt bon ritme al Refugi Supracomarcal d’Animals de Benavarre, de tal manera que s’ha aconseguit reduir l’ocupació del centre fins a situar-se per sota del 50 per cent de la seva capacitat. A dia d’avui viuen al recinte un total de 25 animals, dels quals 22 són gossos i 3, gats. Des de l’any passat, es produeix una alternança contínua entre les entrades (pèrdues i abandonaments) i les sortides (recuperacions i adopcions), de tal manera que l’ocupació romanent es manté estable.

Els responsables del refugi, gestionat pel consorci Alt Urgell Gestió del Medi Ambient (AUGEMA), atribueixen aquestes bones dades a dos factors, fonamentalment. D’una banda, a les campanyes actives de conscienciació de la ciutadania, sobretot a través del compte de Facebook del refugi (https://www.facebook.com/refugianimalsbenavarre), i de l'altra a les adopcions des de l’estranger.

En aquest cas, membres d’una associació animalista holandesa van ser el passat 30 d’abril a l’Alt Urgell per formalitzar l’adopció de sis gossos del refugi de Benavarre, els quals ja es van endur amb ells en el viatge de retorn al seu país. Quatre d’aquests animals eren altament problemàtics, un perfil de gos que és justament el que busquen aquestes entitats per tal de poder-los reeducar.

Cal afegir que l'adopció dels animals s'ha dut a terme a través de l'Associació pels Animals del Pirineu (APAP) que financia tant el transport com l'estada dels gossos a Holanda, que té un cost de 4.450 euros. Els membres de l'entitat també van acollir a casa seva els voluntaris holandesos que van venir a buscar-los.

Col.laboració ciutadana

Segons informa el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Refugi d’Animals de Benavarre acull animals domèstics (gossos, gats i fures) abandonats o perduts i en gestiona la seva adopció. La instal.lació té conveni amb tots els ajuntaments de Cerdanya i la majoria dels de l’Alt Urgell.

En cas de trobar un gos extraviat, cal comunicar-ho a l’ajuntament corresponent, el qual avisarà els responsables del refugi perquè passin a recollir-lo. El refugi té un horari d’atenció al públic, que és de 9 a 14 hores, de dilluns a dissabte. També s’hi pot establir contacte a través de l’adreça de correu electrònic refugianimals@ccau.cat i dels telèfons 690 691 494 i 973 35 31 12.