Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Continuen les accions de suport a la nena Nadia Nerea

Continuen les accions de suport a la nena Nadia Nerea

L'associació comarcal lliura la panera que ha sortejat durant l'època de Nadal. Segueix endavant a internet la subhasta d'objectes de col·leccionista, i a l'Escola Pau Claris es farà una jornada solidària el 13 de març
Nadia Nerea
29/01/2016 09:05

Continuen des de l'Alt Urgell les accions per donar suport i recaptar fons per a la Nadia Nerea, la nena resident a Fígols d'Organyà que necessita ser operada de la síndrome de tricotiodistròfia, una de les malalties degeneratives més minoritàries del món, que provoca un envelliment prematur de les cèl·lules, per la qual cosa també és coneguda com a 'pell de rèptil'.

Aquest divendres al migdia, l'Associació Nadia Nerea ha programat el lliurament de la panera que ha sortejat darrerament, tot coincidint amb  l'època de Nadal. L'acte es fa al local del col·lectiu i és obert a tothom. D'altra banda, l'entitat ha avançat que el proper 13 de març es farà una jornada solidària a l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell, també amb l'objectiu de recaptar fons. Fins ara, entre les diferents accions endegades, ja s'ha recaptat a la comarca més de 35.000 euros.

Paral·lelament, continua oberta a través de Facebook una subhasta a favor de la Nadia Nerea. Fins ara ja s'ha recaptat per aquest concepte més de 2.100 euros. Tothom qui vulgui hi pot participar, tot fent la millor oferta per a cada objecte, i emportar-se així una peça de col·leccionista alhora que col·labora en la campanya. Tan sols cal publicar l'oferta més alta abans no s'acabi el termini de cada proposta. Aquest divendres mateix, es posa a subhasta una samarreta signada pel jugador de bàsquet Raül López.

Prèviament s'ha sortejat objectes cedits i signats per personatges rellevants de l'esport, la cultura i el lleure, com ara Marc Márquez, Àlex Márquez, Kilian Jornet, Judit Mascó, Lluís Llach, Albert Llovera, José Antonio Hermida, Xavier Bosch, Màrius Serra, Joan Pere Massana, Fernando Belasteguín, el grup Blaumut, Antonio Orozco, Jordi Barceló i DJ Marsal Ventura. També s'ha subhastat una samarreta del Barça signada per tots els jugadors del primer equip, vigent campió d'Europa i del Món.

La tricotiodistròfia

La Síndrome de Tricotiodistròfia és una malaltia amb un quadre complex de conseqüències com l’envelliment prematur o retards en el desenvolupament físic i mental. A la Nadia no li creixen els òrgans interns, li costa caminar o parlar, té cataractes i altres trastorns comuns en edats avançades. Actualment, un 37% de les seves cèl·lules són com les d’una persona de 70 anys. Des de la família demanen ajuda perquè els últims resultats de les proves que li han fet diuen que no s’avança i que cal tornar a operar com més aviat millor. Actualment necessita 112.000 euros per operar-se a Houston (Texas, EUA).

La seva campanya, de fet, ja ha assolit ressò arreu. S'hi han interessat també molts mitjans de comunicació d'abast estatal i fins i tot la televisió pública britànica, la BBC, amb l'objectiu de divulgar el cas i d'aconseguir el suport econòmic necessari.