Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Conveni entre ASPID i Integra Pirineus per promoure la inserció de persones amb risc d’exclusió social a l'Alt Urgell

Conveni entre ASPID i Integra Pirineus per promoure la inserció de persones amb risc d’exclusió social a l'Alt Urgell

La col·laboració permetrà dur a terme accions concretes de formació i orientació. També es facilitaran ofertes laborals
Firma del conveni de col·laboració entre els responsables de les dues entitats
13/09/2018 13:30

L’associació ASPID i la Fundació Integra Pirineus han signat aquest dijous a la Seu d'Urgell un conveni de col·laboració per dur a terme accions destinades a afavorir la incorporació al món laboral de persones amb risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Urgell. La formalització de l'acord ha comptat amb la presència del president del Patronat de la Fundació Integra Pirineus, Jesús Fierro, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho.

El conveni estipula que ASPID, com a entitat pertanyent al grup Incorpora de "La Caixa", facilitarà les ofertes laborals que no han pogut ser cobertes pel grup i que s’adeqüin a l’àmbit de la comarca de l’Alt Urgell i a les persones ateses per part de la Fundació Integra Pirineus. L'entitat enviarà el perfil seleccionat, prèviament rebut per la fundació, a l’empresa generadora de l’oferta laboral, essent aquesta última qui en determinarà la seva admissió. A més, ASPID facilitarà a la fundació l’accés a les activitats que s'organitzin al territori.

De la seva banda, la Fundació Integra Pirineus garantirà que les persones proposades com a candidates segueixin un itinerari d’inserció i disposin d’un tècnic de referència, que esdevindrà l’interlocutor amb ASPID. També enviarà el currículum de les persones candidates i comunicarà a l'entitat el resultat del seguiment que es faci dels treballadors.

Trajectòria d'ASPID

ASPID presta els seus serveis laborals a la comarca de l’Alt Urgell des de l’any 2007. Actualment, i des del 2013, disposa d'un servei d’intermediació laboral continuista gràcies a l’execució del programa Incorpora, de l’Obra Social “la Caixa”, i el programa d’orientació i acompanyament a la inserció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’associació ASPID atén des de la seva delegació a la Seu d’Urgell, ubicada a l’avinguda Pau Claris, i des del Consell Comarcal, persones en edat laboral, aturades i persones amb discapacitat que busquen feina. L'entitat ofereix un suport integral amb itineraris personals d’inserció per millorar l’ocupabilitat i el perfil ocupacional i formatiu. Alhora, ofereix al teixit empresarial de l’Alt Urgell un servei de selecció de candidatures, gestió de convenis de pràctiques, assessorament, suport a la contractació i accions de responsabilitat social corporativa (RSC).

D’altra banda, ASPID també duu a terme els Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia social (SIOAS) i el programa Mesures Actives d’Inserció (MARMI).

L'associació lleidatana ha atès enguany a l’Alt Urgell 124 persones (el 2017 van ser 84) i ha aconseguit inserir-ne 34 al món laboral (l’any passat en van ser 3). A més, ha dut a terme 452,5 hores de formació (el 2017 van ser 129 hores).

Tasca d'inserció laboral

Quant a la Fundació Privada Integra Pirineus, és una entitat força arrelada a la comarca de l’Alt Urgell, que va ser creada el 28 de febrer del 2011 amb objectiu contribuir a la inserció social i laboral de persones en situació de risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, l’entitat va crear el Centre Especial de Treball Integra Pirineus l’Alt Urgell SLU, d’una banda, i l’Empresa d’Inserció Integra Pirineus SLU, de l’altra.

El Centre Especial de Treball (CET) té l’objectiu de portar a terme un treball productiu, participant regularment de les operacions de mercat, amb la finalitat d’assegurar una ocupació remunerada i la prestació de serveis d’ajustament personal i social que necessitin els treballadors amb discapacitat reconeguda i com a mitjà. L’Empresa d’Inserció (EI) cerca la integració sòciolaboral de persones en situació o greu risc d’exclusió social. El CET té 10 persones contractades.

Integra Pirineus ofereix en l’àmbit del territori pirinenc serveis o productes molt variats, com són activitats silvícoles i treballs forestals, desbrossament de parcel·les, treballs de jardineria, venta de fusta i biomassa, activitats agropecuàries i agroalimentàries, prestació de serveis de neteja i manteniment d’exteriors, activitats de manipulats i atenció al públic, entre altres. L'EI té 18 persones contractades.