Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Conveni per finançar les obres de millora a la carretera d'accés a Port Ainé

Conveni per finançar les obres de millora a la carretera d'accés a Port Ainé

Els treballs, que ja han començat, tindran un cost d'1,7 milions d'euros El conseller Santi Vila afirma que la nova via estarà acabada abans de l'inici de la temporada d'esquí
18/08/2014 18:08

El Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i l'Ajuntament de Rialp han subscrit un conveni de col·laboració per desenvolupar i finançar les actuacions necessàries per a la reobertura i manteniment de la carretera d'accés a l'estació de muntanya de Port Ainé. La intervenció està pressupostada en 1,7 milions d'euros.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha assegurat que "la carretera estarà acabada amb tota seguretat abans de l'inici de la temporada d'hivern". La via, de 18 quilòmetres, es va haver de tancar la temporada d'esquí en dues ocasions a causa de diferents esllavissades.

Les obres que ara comencen inclouran la reparació de 15 talussos i terraplens. Així mateix, es duran a terme tasques de neteja i sanejament. Els treballs permetran la millora de l'estabilització de la de la via mitjançant actuacions de divers tipus, en funció de l'estat, ubicació i característiques del terreny en cada cas. En aquest sentit, s'inclou la col·locació d'ancoratges, malles i cables d'acer o micropilots. L'actuació també contempla la reparació del ferm de la calçada i dels sistemes de drenatge.

Els diners de les obres s'aporten arran d'un acord amb el Departament d'Empresa i Ocupació, a través de l'empresa pública Avançsa. La intervenció era necessària per les patologies estructurals de la carretera. "Fem un esforç per la seva importància per a la dinamització econòmica del Pallars", ha indicat Vila.

Actuacions de dinamització del territori

El conseller Vila ha visitat aquest dilluns el Pallars per tal d'anunciar una sèrie d'actuacions per tal de dinamitzar l'economia del territori. Es tracta d'un seguit d'iniciatives que tenen com a objectiu posar en valor els atractius turístics de la zona i activar iniciatives que permetin als emprenedors desenvolupar la seva activitat.

Aquest és el cas del lloguer a un grup d'empresaris de la comarca de l'edifici de l'Sport Center de Rialp, propietat de FGC, o la venda d'una parcel·la de la ribera de la Noguera per desenvolupar-hi un centre recreatiu vinculat a l'hípica. Cal destacar que el conseller també ha tractat amb els alcaldes la proposta d'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu, que podria fer-se realitat el mes de setembre.