Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Conveni pioner per a la creació d'un nou servei de pediatria a l'Alt Urgell

Conveni pioner per a la creació d'un nou servei de pediatria a l'Alt Urgell

La comarca estarà atesa per vuit pediatres que treballaran en equip La iniciativa vol resoldre les mancances existents fins ara en aquest àmbit
Signatura conveni per nou servei de pediatria
16/10/2009 14:51

Aquest migdia s’ha signat a la Seu un conveni pioner per a la creació d’una nova estructura del servei de Pediatria a l’Alt Urgell. El document ha estat ratificat per la Fundació del Sant Hospital de la Seu, l’hospital Sant Joan de Déu -que serà el centre de referència-, l’Institut Català de la Salut i el CatSalut.

La iniciativa vol resoldre les mancances existents fins ara en aquest servei mèdic i millorar l’atenció als nens i a les famílies. De moment s’han incorporat al projecte 8 pediatres, fet que garanteix la cobertura total de la població i un treball acurat, amb torns i guàrdies més racionals. S'unificarà l'assistència primària, les urgències i les hospitalitzacions.

Pròximament està previst ofertar consultes de subespecialitats, com ara de dermatologia o de cirurgia pediàtrica. Els seus responsables rebran assessorament i formació constant des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La coordinació mèdica, a càrrec del pediatra Jordi Fàbrega, ja funciona des del dia 1 d’octubre. Per Fàbrega, “l’equip pediàtric està format per persones que han optat per establir la seva família al territori, amb moltes ganes i molt bona formació”. Del total de pediatres que treballaran a l’Alt Urgell, sis són nous i dos ja exercien a la comarca.

El president del Sant Hospital i alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expresat la seva satisfacció pel que creu que donarà resposta a les necessitats de la zona. Per Batalla, la Seu ha estat capaç de crear amb aquesta proposta un model de pediatria que ja s’està prenent com a referència arreu de Catalunya. “El secret d’aquesta iniciativa és la suma entre institucions, centres mèdics i professionals, i n’estem orgullosos”, ha explicat.

Per la seva banda, el delegat territorial del departament de Salut a l’Alt Pirineu i Aran, Victorià Peralta, ha remarcat la singularitat del projecte, en el qual l’objectiu és “aconseguir que els pediatres treballin a gust, per solucionar així la manca d’especialistes dels últims anys”. Peralta destaca la capacitat d’autogestió que tindran els professionals contractats i la formació continuada que els permetrà l’enllaç amb l’hospital de Sant Joan de Déu.

En aquest sentit, el doctor Manel Castillo, gerent del centre hospitalari barceloní, ha agraït la confiança dipositada, i ha subratllat el caire ‘innovador’ de la fórmula de gestió cooperativa, “que permetrà que els metges s’autogestionin”. “D’aquí a un any caldrà fer balanç, però tot apunta que serà un èxit”, comenta.