Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Convergència presenta una moció contra el recurs de l'Estat a la Llei Catalana d'Emergència Social

Convergència presenta una moció contra el recurs de l'Estat a la Llei Catalana d'Emergència Social

El text insta a mantenir a la Seu la resposta a necessitats bàsiques malgrat les traves legals del Govern espanyol. El grup municipal remarca que la posició de Madrid limita la capacitat de les administracions locals per atendre gent amb dificultats
Consorci d'Atenció a les Persones
04/05/2016 18:05

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, dilluns vinent, una moció de rebuig al recurs que ha presentat el Govern espanyol a la Llei d'Emergència Social aprovada pel Parlament de Catalunya. El text expressa la voluntat de seguir amb les polítiques de suport als col·lectius amb més dificultats pel que fa a necessitats bàsiques, malgrat els obstacles que està posant l'Estat a les mesures impulsades des de Catalunya.

Concretament, la moció de Convergència advoca per "continuar donant resposta, directa o a través del Consorci d'Atenció a les Persones (CAPAU), a les necessitats bàsiques en l'àmbit dels subministraments bàsics i l'emergència habitacional". Alhora, rebutja la decisió del Govern espanyol de recórrer aquesta llei "que afecta directament a les persones amb menys recursos i alhora limita la capacitat d'actuació de les administracions per combatre les problemàtiques d'emergència social".

La proposta també vol "donar suport a l'acord de la cimera entre Govern, Parlament i entitats municipalistes i socials" per "elaborar ràpidament una nova normativa per recuperar ràpidament eines d'actuació", apunten, "perdudes arran de la decisió del Govern espanyol i el TC". Finalment, demanen tant a les entitats bancàries com a les companyies subministradores "que no s'aixequin de les taules de negociació i assumeixin de manera corresponsable el seu paper en la solució per evitar talls, com ja es fa a la Seu amb HIULS i PEUSA, en treball conjunt amb el CAPAU i Càritas".

La moció comença recordant que el Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs presentat pel Govern estatal contra la llei 24/2015 d'emergència social acordada pel Parlament i ha suspès l'aplicació dels seus articles. Alhora, apunta que "l'Ajuntament de la Seu i el Consorci d'Atenció a les Persones treballen intensament per donar suport a famílies i persones que tenen dificultats d'habitatge o de subministraments bàsics" i que hi ha "la voluntat inequívoca de continuar treballant per pal·liar aquestes dificultats". També s'esmenta el front comú encetat entre el president de la Generalitat, representants de grups parlamentaris i entitats municipalistes i socials per defensar aquesta qüestió.