Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Convoquen una banyada al Segre per reivindicar la conservació dels rius

Convoquen una banyada al Segre per reivindicar la conservació dels rius

L'acte es farà aquest diumenge al migdia, a Martinet. Els promotors volen denunciar que aquest costum ja no es pot fer a molts rius perquè estan contaminats o secs
Situació de manca de cabal al Segre, a Alàs
03/07/2008 16:49

La Plataforma de Defensa del Segre, el Grup Alt Segre i Rius amb Vida han convocat per aquest diumenge al migdia una banyada al riu Segre per adherir-se a la campanya Mulla’t pels rius-Big Jump 2008, que es farà simultàniament a tot Europa. És "un acte lúdic, festiu i reivindicatiu que consisteix en banyar-se al riu".

Els promotors volen denunciar amb aquesta acció la degradació de la majoria de rius catalans. Segons expliquen, "a molts llocs de Catalunya també es voldrà fer, però no podran perquè el riu està sec, per culpa de derivacions de minicentrals o de grans preses, o bé contaminat, per una deficient o manca de depuració de les aigües".

Els rius que encara estan ben conservats, segons el col.lectiu, "també comencen a rebre les mateixes pressions i amenaces", com ara canalitzacions, esculleres, urbanisme desaforat, sobreexplotació, destrucció de la llera, abocaments i derivacions de cabal.

Mulla’t pels rius, a més de reivindicar el dret a poder banyar-se, reclama la immediata i correcta aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) i la reforma i adaptació de la Llei d’Aigües amb els manaments de la esmentada Directiva per a recuperar la qualitat ambiental, el patrimoni natural i social que representa un riu ben conservat.