Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà revalida la xifra de 400 inscrits

La Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà revalida la xifra de 400 inscrits

Héctor Garcia Berzosa rep el premi Aucer-Vila de Puigcerdà al millor estudiant de la Cerdanya
18/07/2014 15:39

La Universitat d’Estiu Ramon Llull-Puigcerdà arriba a la recta final revalidant l’interès dels inscrits, que enguany han estat al voltant dels 400 com en les anteriors edicions. A això s’hi ha d’afegir els centenars de persones que han assistit a les activitats obertes a tothom, més reeixides que mai pel bon temps, i la satisfacció amb la qualitat, la diversitat i el contingut dels cursos oferts.

Dins de la setmana universitària, aquest dijous a la nit s’ha lliurat el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, que reconeix cada any el millor estudiant de batxillerat de la Cerdanya amb una beca de 1.500 euros perquè iniciï els estudis universitaris. Enguany s’ha guardonat Héctor Garcia Berzzosa, que ha completat la seva trajectòria a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà amb una nota mitjana de 8,086 i que ara estudiarà Nanotecnologia a la UAB.

De la seva part, el Premi Amic AUCer s’ha concedit enguany a l’Escola Alfons I, per la seva tasca continuada de col·laboració amb la Universitat d’Estiu cerdana. Les aules del centre de primària, al costat de l’Estany, acullen cada any les classes d’estiu i faciliten tot el material necessari.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va refermar el suport a l’AUCer i a la Universitat d’Estiu per la seva oferta de cursos “consolidada i sovint transgressora” i ha subratllat la importància d’aprendre constantment i d’aconseguir que els universitaris nascuts a la Cerdanya hi retornin part del seu coneixement.

La directora de la Universitat d’Estiu Ramon Llull, Anna Berga, també va elogiar l’organització dels cursos de Puigcerdà, que són els únics que la URL manté actualment fora de Barcelona. Sobre aquest punt, el president de l’AUCer, Francesc Armengol, va expressar la satisfacció per poder mantenir unes xifres estables tant de cursos com d’alumnes, tot havent superat la crisi del sector. Armengol conclou que “mentre hi hagi gent amb ganes d’aprendre hi seguirà havent universitat d’estiu a Puigcerdà”.

Cloenda amb Muriel Casals i jornada d’estiu del COMB

La setmana universitària viu aquest divendres, a la recta final, un dels dies més intensos, amb la celebració de la Jornada d’Estiu del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, al Museu Cerdà, que clourà a la tarda el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.

Aquest acte s’enllaçarà amb la cloenda de la Universitat d’Estiu (a les 19.30 hores al Museu Cerdà) que enguany compta amb una convidada de plena actualitat: Muriel Casals, presidenta d’Òmnim. Casals parlarà especialment de la consulta prevista pel 9 de novembre vinent, de la campanya de l’entitat perquè el poble català pugui decidir el seu futur i la seva aposta per un Estat propi.

El programa d’activitats es completarà aquest dissabte amb una visita guiada a Barcelona, dedicada enguany precisament als fets de 1714, en què es coneixerà tots els detalls del Born Centre Cultural.