Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Crida a la col.laboració amb la donació de moll de l'os

Crida a la col.laboració amb la donació de moll de l'os

La campanya es farà dilluns al Centre Cívic, coincidint amb la donació de sang. La medul.la òssia és essencial per resoldre els cassos de leucèmia
Ricard Lobo, Montse Guiu i Josep Ullés
18/10/2007 09:36

Aquest dilluns vinent el Centre Cívic El Passeig de la Seu acollirà una jornada de donació de sang. Per segon any, aquesta activitat coincidirà amb una campanya a favor de la donació de moll de l’os.

El moll de l’os és un element essencial per curar els casos de leucèmia, un tipus de càncer que afecta la normal circul.lació de la sang. Des del col.lectiu que promou les donacions a l’Alt Urgell es valora molt positivament la rebuda que va tenir la primera campanya l’any passat, en què es va aconseguir inscriure 64 persones. No obstant això, una de les seves membres, Montse Guiu, lamenta que a l’Estat espanyol el nombre de donants encara és baix en relació a d’altres estats com Alemanya, on n’hi ha registrats tres milions.

Una de les persones de l’Alt Urgell que ja ha fet aquest tipus de donació és Ricard Lobo. El delegat del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya al Pirineu remarca que aquesta operació no és tan simple com la donació de sang, però que les tècniques per a dur-la a terme han millorat molt.

El metge del Sant Hospital Josep Ullés, de la seva part, demana que la societat dóni la mateixa importància al moll de l’os que la que dóna a d’altres operacions igual d’importants, com les de ronyó o de fetge.

La campanya de donació de sang i de moll de l’os es farà al Centre Cívic al llarg de dilluns, d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.