Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Crida a sumar accions a la campanya 'Let's Clean Up Europe!'

Crida a sumar accions a la campanya 'Let's Clean Up Europe!'

La iniciativa mediambiental es durà a terme entre el 8 i el 10 de maig. El termini per inscriure propostes finalitza el 31 de març
Let's Clean Up Europe!
27/02/2020 19:35

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) convida empreses, associacions, administracions, escoles i universitats a organitzar operacions de neteja en el marc de la setena edició del 'Let's Clean Up Europe!', que es durà a terme entre el 8 i el 10 de maig.

Un cop s’inscrigui una acció, els organitzadors rebran un kit de material logístic, amb bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles, que es distribuiran fins que se n'exhaureixin les existències o fins que acabi el termini, el 31 de març.

En la passada edició, Catalunya va participar amb 309 operacions de neteja de les 16.840 que es van fer arreu d'Europa. En total hi van prendre part 20.535 persones, que van recollir 86 tones de residus escampats pel medi natural.

Voluntariat

Totes les persones poden participar, de manera voluntària, en les tasques de neteja d'espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres, en el marc de la iniciativa 'Let’s Clean Up Europe!'. La proposta de la Comissió Europea vol fomentar les accions de sensibilització sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promocionar el canvi en els hàbits i el comportament de la ciutadania.

L'entitat catalana espera que després dels estralls causats per la tempesta Gloria augmentin les accions, ja que des que va afectar Catalunya hi ha moltes persones o organitzacions que han dut a terme diverses intervencions en platges i lleres.