Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Demanen més ajuts per a la Bruna dels Pirineus

Demanen més ajuts per a la Bruna dels Pirineus

02/03/2009 17:26

El president de la Federació de la Bruna dels Pirineus, Albert de Moner, ha demanat, durant el transcurs de l'Assemblea de la Federació que s'ha celebrat aquest diumenge a Cabdella (Pallars Jussà), que es prioritzi ser ramader a títol principal per rebre ajuts per a la promoció i millora de races. També ha reclamat que es valori com a comercialització fer genètica 'i no sols el de fer arribar un tall de carn a les botigues'. Albert de Moner, president de la Federació, ha sol.licitat al Govern la redacció d'un conveni i equiparar els ajuts agroambientals per a la promoció i millora de les races als que es donen a les ovelles.

Albert de Moner ha dit que l'aspiració de la Federació és que els equiparin a l'hora de cobrar ajuts al sector oví, 'que rep uns 200 euros per cap de bestiar, mentre els boví solament 50'. De Moner ha dit que se senten 'marginats i discriminats'.

La Federació de la Bruna dels Pirineus és l'entitat que aglutina a pràcticament tots els criadors de vaques, vedells i toros d'aquesta raça autòctona. Aquesta entitat es dedica a la cria, la promoció i la millora genètica d'aquesta raça a tot Catalunya.

Durant l'Assemblea de la Federació també s'ha demanat finançament per poder organitzar la subhasta d'animals que fan a nivell nacional. L'entitat demana per aquesta activitat un ajut d'uns 60.000 euros.

Durant l'Assemblea, també s'han recordat les paraules del diputat Pere Vigo (ERC), que en una intervenció al parlament  va negar que la raça bruna dels Pirineus fos autòctona de Catalunya i la va posar en entredit. La Federació havia convidat al diputat Vigo a l'Assemblea per presentar disculpes. Tot i anunciar la seva presència, finalment el diputat va enviar un comunicat als ramaders on es disculpava per les seves paraules i s'oferia per treballar des dels Parlament en benefici d'aquesta raça.

La raça bruna és una raça autòctona de Catalunya i actualment hi ha censades unes 30.000 vaques.