Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Demon Tattoo converteix la Seu en lloc de pelegrinatge per als fans dels tatuatges

Demon Tattoo converteix la Seu en lloc de pelegrinatge per als fans dels tatuatges

Dani Martos compleix deu anys com a tatuador professional. El seu estudi té llista d'espera fins al 2017
Dani Martos, al seu estudi (Foto: ACN/Ferran G. Queralt)
02/09/2015 10:55

El tatuador Dani Martos, conegut com a Demon Tattoo, ha convertit la Seu d'Urgell en un lloc de pelegrinatge per als aficionats als tatuatges d'arreu de l'Estat i Europa. La seva història és la d'un noi qualsevol que munta un estudi tot perseguint el seu somni. Els anys, la formació i un talent innat l'han convertit en un dels millors professionals europeus en el seu estil: el realisme en blanc i negre. El seu local compleix enguany deu anys i premis en les convencions més importants d'Europa, a més d'una llista d'espera de gairebé dos anys, acrediten la seva vàlua.  

Martos va destacar des de ben jove en les arts plàstiques i va rebre una beca per estudiar Belles Arts. Tanmateix, va preferir formar-se com a fuster i no abandonar la seva Seu natal. Després d'un període de temps treballant en aquest ofici, l'any 2005 va optar per obrir el seu estudi de tatuatges.

Segons explica Martos a l'ACN, l'entrada al món dels tatuatges va ser per casualitat. Al principi feia dibuixos per als seus amics. Posteriorment, va veure que si volia que es respectessin els dissenys, havia de ser ell mateix qui els tatués. "Els principis no són fàcils", assegura. I és que va passar un any compaginant la seva feina de fuster amb la de tatuador.

Durant els últims anys ha rebut molts premis en trobades especialitzades. Amb cada reconeixement ha anat creixent la llista de persones que volen estampar-se a la pell un dels seus dissenys. "Si algú és vol fer un tatuatge una mica gran tinc l'agenda tancada i una llista d'espera fins al 2017", diu Martos. I afegeix: "Anem a tatuar per tot Europa i compagino les convencions on em conviden amb els encàrrecs de clients que no es poden desplaçar a l'estudi de la Seu".

Estil propi

Martos té un estil propi. Els seus tatuatges s'emmarquen en el realisme en blanc i negre. "És el que més m'agrada, ja que es pot jugar amb els volums i amb els grisos, llums i ombres, a més d'imitar imatges en tres dimensions", indica. Martos també manifesta que "tot i que imito una imatge real, semblant a la fotografia, puc jugar amb punts de llum i contrastos perquè el dibuix tingui personalitat".

En aquests anys la popularitat de Martos ha crescut tant que fins i tot el patrocinen diferents cases que fabriquen material per a tatuatges. Així, una de les fàbriques de tinta més importants del món, la italiana Black Scorpion, ha creat el set de tintes 'Dani Martos'. Les màquines de tatuar i les agulles també les hi faciliten diferents cases que després utilitzen el seu nom per fer la seva publicitat.