Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Denuncien actes vandàlics arran de botellots a Sort

Denuncien actes vandàlics arran de botellots a Sort

Els danys estan valorats en més de 20.000 euros. La matinada del dissabte passat es van trencar els vidres d'un tractor a cops de martell
Acte vandàlic a Sort (Foto: ACN)
14/09/2021 11:20

Els ramaders amb finques a la zona de les Vernedes, al municipi de Sort, han denunciat actes vandàlics coincidint amb els botellots del cap de setmana. El darrer episodi, la matinada del dissabte 11 de setembre, ha acabat amb la paciència dels pagesos, ja que es van trobar trencats a cop de martell tots els vidres i les portes d'un tractor. Els danys estan valorats en més de 20.000 euros.

Els afectats reclamen solucions i denuncien que caps de setmana anteriors també han aparegut fets malbé els retrovisors de mitja dotzena de vehicles d'un taller mecànic, s'han tallat fils del bestiar, s'han arrencat arquetes del reg i s'han destrossat pilones de portes. Francesc Bertran, president de la Comunitat de Regants de les Vernedes i representant dels afectats, ha explicat a l'ACN que "els danys morals" són importants, però que amb els darrers actes vandàlics "els danys econòmics" són també "molt elevats".

La gent que fa botellots a la zona de les Vernedes aparca els cotxes al costat de la pista que porta a les finques i moltes vegades talla els filats del bestiar i fins i tot entra als prats, on es trepitja i malmet el farratge. Els ramaders estan preocupats perquè en poques setmanes el bestiar baixarà de la muntanya i si aquests actes vandàlics segueixen les conseqüències serien pitjors. "Amb filats trencats i gent dins de les finques, els animals podrien escapar dels prats i anar a altres finques o fins i tot a la carretera C-13, que passa a pocs metres", avisen.

Més vigilància

L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha recordat que ja a començament d'agost, coincidint amb la Festa Major de Sort, l'Ajuntament va demanar més pressió policial a tres punts del poble: el camp de futbol, les Vernedes i el castell. Tanmateix, si segueixen els actes vandàlics a la zona de les Vernedes demanaran als Mossos d'Esquadra més vigilància en aquesta zona "per minimitzar el risc".

Farré ha mostrat la seva "total comprensió" cap al jovent i ha respectat les ganes de passar-ho bé que tenen, però ha manifestat que "no es poden tolerar certs comportaments i actituds".