Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Desacord sobre el manteniment de l'Horta del Valira

Desacord sobre el manteniment de l'Horta del Valira

Compromís veu "inexistent" la neteja de la zona i creu que això provoca "problemes de salubritat i risc d'incendis". L'equip de govern considera l'acusació "totalment falsa" i recorda que de manera habitual es fa actuacions per dallar i desbrossar l'entorn
31/05/2017 19:15

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu ha reclamat que el consistori "vetlli perquè les parcel·les no construïdes a la urbanització de l’Horta del Valira tinguin un manteniment mínim", ja que consideren que actualment la neteja és "inexistent" i "provoca un risc innecessari d’incendis per la presència d’herbes altes i seques que no són desbrossades, i problemes de salubritat per l'incivisme d’alguns incentivat per la manca de papereres i per l’existència de contenidors bloquejats". Per contra, l'equip de govern ha qualificat de "falses" aquestes acusacions i defensa que la zona es neteja i desbrossa de manera rutinària.

Segons Compromís, "veïns i veïnes de la zona, a més dels alumnes, pares i mares de l’Institut La Valira, conviuen diàriament amb la deixadesa actual de la urbanització", a la qual atribueixen juntament amb les altes temperatures dels darrers dies el conat d'incendi que va afectar 6 m2 d'una de les parcel·les aquest dissabte passat, a la confluència entre el carrer de Francesc Portella i el passeig de l'Horta del Valira. Segons el grup municipal, "aquest incident dóna pes a l’argumentació de que cal que el consistori s’encarregui que la urbanització mantingui la seguretat mínima que es requereix".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, ha aprofitat per recordar que "l’Horta del Valira acumula un retard de vuit anys quant a l’entrega definitiva de les obres d’urbanització", un fet "denunciat en diverses ocasions" i que ho consideren com una "mala gestió portada a terme per l’equip de govern convergent que va portar, entre d’altres, a una manca de previsió elèctrica de la zona". Ordeig veu "intolerable" que això pugui comportar "uns riscos de seguretat i salubritat pels veïns i veïnes de la zona i afirma que "cal que s’endrecin les parcel·les que no estan construïdes i cal que, d’una vegada, s’acabin les obres necessàries de la urbanització.”

De la seva part, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha qualificat de "totalment falses" les acusacions de Compromís pel que fa a que no hi ha manteniment. Fierro ha remarcat que la neteja de l'entorn de l'Horta del Valira, tot i no estar urbanitzat, "es fa com a qualsevol altra zona de la ciutat", i concreta que "durant l'any es fa un desbrossament de les parcel·les: les que són municipals o d'HIULS les fa l'Ajuntament o bé les contracta, i a més a més hi ha les que fa l'Incasòl". També ha detallat que el desbrossament de l'herba que creix durant la primavera es fa al començament de juliol, tot i que enguany probablement s'avançarà pel major creixement.

Fierro conclou que "dir que no es fa manteniment és faltar a la veritat" i que el petit incendi que hi va haver dissabte passat "podia haver passat igual en qualsevol altre punt de la ciutat", però creu que "per al grup socialista la qüestió és magnificar i intentar donar la sensació que no es fa absolutament res". El portaveu del PDeCAT ho considera "una mala tàctica si el que es vol és pensar realment en positiu per la ciutat, perquè només aporten idees per restar en comptes de sumar".

Pel que fa al lliurament de les obres d'urbanització, des del consistori han recordat que la construcció de nous edificis a la zona està ara per ara totalment en punt mort. L'equip de govern també subratlla que, malgrat això, qualsevol promotor o particular que hi vulgui impulsar una construcció no tindrà cap problema per obtenir el subministrament elèctric necessari gràcies a la coordinació existent amb l'Incasòl i PEUSA.

  • Horta del Valira
  • Contenidors tancats en un carrer de l'Horta del Valira