Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Descobrir talents modernistes creant ombres xineses, nou taller familiar del Museu Carmen Thyssen Andorra

Descobrir talents modernistes creant ombres xineses, nou taller familiar del Museu Carmen Thyssen Andorra

La proposta, vinculada a l'exposició actual, tindrà lloc aquest cap de setmana, 27 i 28 de febrer. Les inscripcions són gratuïtes
Activitat al Museu Thyssen d'Andorra
23/02/2021 13:10

El Museu Carmen Thyssen durà a terme aquest cap de setmana, 27 i 28 de febrer, l’activitat "Descobreix els Talents del Thyssen: Els Quatre Gats". La proposta inclou un contacontes i un taller d’ombres xineses, inspirats amb el mític cafè-teatre modernista d'"Els Quatre Gats de Barcelona.

Els participants s’endinsaran en el context històric de la capital catalana de finals del segle XIX mitjançant el relat fantàstic de la mà del gat Ramonet, que narrarà les aventures viscudes per un grup de gats bohemis que s’enfronten a les ordres del temut Rei Gat i que decideixen crear un gran espectacle d’ombres xineses. Les famílies hauran de treballar en equip per crear els personatges del teatre.

La cap de Projectes del Museu Thyssen, Teresa Areny, explica la voluntat és apropar, a través de la iniciativa, la història de les cinc escoles artístiques representades a la nova exposició del museu andorrà. "És molt important que les activitats organitzades de forma paral·lela a l’exhibició facin referència a les obres exposades i que el públic familiar les conegui amb un llenguatge proper i lúdic, motivant-lo a visitar la mostra", indica.

Sessions familiars

"Descobreix els Talents", que s’estrena aquest cap de setmana amb l’Escola dels Quatre Gats, es mantindrà fins al juny, ja que l’objectiu és donar a conèixer els artistes de cadascuna de les escoles: l’Escola dels Quatre gats, l’Escola de Llotja, l’Escola d’Olot, l’Escola dels Luministes de Sitges i l’Escola del Safrà.

L’activitat familiar, que serà gratuïta, es durà a terme a l’espai Educarmen. Els participants podran escollir entre diferents sessions distribuïdes durant dissabte (11.15 h, 12.30 h, 15.30 h, 16.45 h i 18.00 h) i diumenge (11.15 h i 12.30 h). L'aforament estarà limitat a sis places. Per aquest motiu, és necessària la reserva prèvia a , o bé trucant al telèfon 800 800.

El programa està supervisat i aprovat pels protocols sanitaris del Ministeri de Salut d'Andorra.

Mostra "Talents amb denominació d'origen. De Rigalt a Puigdengolas"

"Talents amb denominació́ d’origen. De Rigalt a Puigdengolas" és un discurs artístic entre la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza. La mostra disposa d’una selecció de quadres d’artistes catalans que la col·lecció d’art de Crèdit Andorrà ha anat forjant des del 1989. Casas, Urgell, Mir o Meifrèn en són alguns dels protagonistes. L’exposició es complementa amb algunes obres procedents de la col·lecció Carmen Thyssen, que comparteixen autor. Entre les pintures seleccionades, es pot veure l’obra de pintors especialitzats en diferents tipus de paisatge i en el retrat, i d’altres polifacètics que plasmen la seva expertesa sobre la tela.