Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Desplegament especial de Trànsit a l'agost per evitar un augment d'accidents

Desplegament especial de Trànsit a l'agost per evitar un augment d'accidents

L'SCT demana precaució tant en desplaçaments llargs com en els trajectes curts, en què hi sol haver més distraccions La campanya també incideix en la prevenció dels accidents de moto
Accident C-14 03.07.14
01/08/2014 08:55

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat el dispositiu especial de trànsit per als desplaçaments del mes d’agost, en què s'espera una major circulació en zones turístiques com ara el Pirineu.

Isern ha destacat que l’objectiu és prevenir la sinistralitat no només a les principals vies sinó també en els trajectes curts per àrees turístiques i vies secundàries, en què hi sol haver més distraccions per l'excés de confiança. “Notem una baixada de la guàrdia en els sistemes de seguretat passiva, sobretot en els trajectes curts, i també un increment de les alcoholèmies positives”, ha explicat.

Quasi 11.000 agents de Mossos d’Esquadra treballaran durant l’agost per garantir la seguretat a les carreteres de Catalunya i es realitzaran 7.516 controls, 2.400 dels quals seran de drogues i alcohol. Es tornarà a instal·lar radars preventius de velocitat i es publicaran missatges específics en els panells de 134 vies principals i 13 de secundàries, també en anglès per als turistes.

Isern també ha exposat que, d’acord amb l’última campanya de conscienciació que aquest estiu ha posat en marxa el Servei Català de Trànsit, aquest mes d’agost les polítiques de seguretat viària se seguiran focalitzant en les motocicletes. 

Darrerament han augmentat els accidents greus de moto, especialment a les carreteres del Pirineu, on molts aficionats hi fan rutes tot aprofitant els traçats sinuosos. De fet, la nova campanya de Trànsit ha estat rodada en carreteres de la Cerdanya.