Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Detectat un brot de coronavirus al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

Detectat un brot de coronavirus al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

De moment s'ha diagnosticat 20 casos, dels quals 15 són asimptomàtics. La meitat dels contagiats són usuaris. L'ABS urgellenca segueix tenint 42 positius aïllats a domicili i prop de 300 contactes directes que també han de fer el confinament
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
22/10/2020 14:35

Actualització. 16.30 h

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha confirmat aquest dijous que s'ha detectat un brot de coronavirus a la primera planta de l'edifici, destinada a hospitalització i que inclou els deu llits reservats per a pacients ingressats amb Covid-19.

De moment, segons les dades que ha facilitat el centre mèdic, la situació ha comportat 20 diagnòstics positius, dels quals 10 corresponen a pacients; i d'aquests, 6 han estat ingressats i als altres 4 -tots asimptomàtics- se'ls ha donat d'alta i ara estan confinats als seus respectius domicilis. Pel que fa als altres encomanats, 9 són professionals de diferents àmbits -tots ells asimptomàtics- i la persona restant és una estudiant en pràctiques. De la vintena de positius detectats, 15 són asimptomàtics i 5 tenen símptomes lleus.

Consultat per Ara Pirineus, el director gerent de l'FSH, Francesc Guerra, ha assegurat que tot i aquestes xifres la situació està "controlada". Tot i això, Guerra ha indicat que el procés de detecció de casos encara està en marxa i que segueixen fent proves tant als pacients com al personal per tenir un recull clar de quines persones s'han encomanat en aquest brot i quines no.

Tal com ja va avançar RàdioSeu ahir dimecres, una de les mesures que ha pres la Fundació Sant Hospital per intentar contenir aquesta aparició de casos a dins mateix del seu recinte és l'anul·lació de les visites exteriors a pacients. Aquesta restricció es mantindrà fins a nou avís amb l'objectiu d'ajudar a contenir les cadenes de transmissió tant a l'hospital mateix com a nivell de ciutat.

En un comunicat posterior, el Sant Hospital ha explicat que d'altres mesures que s'han adoptat són augmentar la sectorització dels pacients a dins mateix del centre i anul·lar tota aquella activitat programada pels propers 10 dies, tret de tractaments quimioteràpics, obstetrícia i urgències, en l’espera de l’evolució de la situació. D’aquesta manera, queden anul·lades les consultes externes i cirurgies programades fins a nova ordre. En funció de l’evolució es valorarà de reprogramar-ho tot amb la major celeritat possible.

En quan a la sectorització, els pacients Covid positius o aïllats resten a la primera planta, mentre que a la segona planta s’hi ubiquen tots els pacients "no Covid" del centre, l’Àrea Maternoinfantil i l’Hospital de Dia. A la tercera planta s’hi ha traslladat els pacients de la Unitat Sociosanitària ingressats al centre. Tanmateix, s’ha fet l’estudi de tots els professionals i pacients de la Unitat Sociosanitària que estan a l’Edifici del Seminari i aquests han sortit tots negatius.

Des de la direcció de l'FSH lamenten "els inconvenients que aquest fet us pugui causar" i agraeixen "la col·laboració de tothom per mirar de controlar aquesta situació". Alhora, han avançat que els propers dies aniran actualitzant la informació mitjançant comunicats diaris.

Tendència a la baixa del risc de rebrot

Pel que fa al recull diari de dades, a data d'avui el Sant Hospital té tres ingressats amb coronavirus, un menys que el dia anterior després que un dels ingressats ha rebut l'alta. D'aquesta manera, ja són 19 les persones que han rebut l'alta mèdica en l'actual segona onada de la pandèmia. Paral·lelament, el nombre de positius confirmats aïllats a domicili es manté en 42, tot i que ahir es va confinar 5 veïns més. També es manté estable el nombre de contactes directes de positius que estan igualment aïllats i que ara són 298 (12 de nous les darreres hores).

Com a dada positiva, el risc de rebrot a la Seu manté una lleu tendència a la baixa i ara és a 535 (-24), i la taxa de reproducció del virus (Rho7) s'apropa a l'objectiu i se situa a 1,20. Al conjunt de l'Alt Urgell també es constata una reducció del perill, tot i que el risc de rebrot encara està a 426; i la Rho7, a 1,17.