Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Detecten signes de contaminació al Segre, al pas per la Seu

Detecten signes de contaminació al Segre, al pas per la Seu

La inspecció de tardor situa el riu en un nivell 2 de puresa. S'hi ha trobat escuma, possiblement a causa d'abocaments al llarg del recorregut El Segre també ha acollit una jornada d'anellament d'ocells, amb una setantena de participants
08/10/2007 12:13

La inspecció de tardor del riu Segre ha detectat signes de contaminació, al tram més proper a la Seu d'Urgell. Els responsables de la recerca, el Centre d'Educació Ambiental Boscalt, consideren que el riu es troba ara mateix en un nivell de puresa de 2 en una escala de 5. Segons aquesta escala, el nivell 1 seria el de puresa màxima, i el 5, de contaminació molt greu.

La directora del centre Boscalt, Sílvia Trigueros, ha explicat a RàdioSeu que en les mesures i mostres que s'han dut a terme s'ha detectat una millora del cabal, gràcies a les darreres precipitacions. Pel costat negatiu, s'ha trobat indicis de contaminació, com són la presència d'escuma a l'aigua o bé l'absència d'espècies que necessiten una aigua totalment neta.

Trigueros considera que aquesta contaminació pot tenir a veure amb abocaments que es fan al llarg del tram superior del Segre.

L'activitat està inclosa en el Projecte Rius. De cara a la tardor, s'estudia fer una inspecció semblant al riu Valira, afectat des de fa anys per residus procedents d'Andorra.

Aquesta no ha estat l'única activitat mediambiental d'aquest cap de setmana al riu Segre. Ahir diumenge, una setantena de persones van participar a la jornada d'anellament d'ocells. Durant el matí es va fer una dotzena de captures i, sobretot, es va divulgar aquesta tasca. L'ornitòleg Jordi Dalmau destaca la presència de moltes famílies amb mainada.

En la jornada es va ensenyar quin mètode es fa servir per atrapar els ocells i posar-los l'anell identificatiu.

L'activitat es va fer coincidint amb el Dia Mundial dels Ocells.

 

  • Jornada d'anellament al riu Segre
  • Jornada d'anellament al riu Segre