Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Detenen una xarxa de caçadors furtius que actuava a Boumort

Detenen una xarxa de caçadors furtius que actuava a Boumort

La banda operava especialment al massís dels Ports, i també als espais naturals de Cazorla, Segura i Andújar
18/04/2008 17:28

Una operació efectuada per la Guàrdia Civil, el Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge i Mossos d’Esquadra ha permès desmantellar una xarxa de caçadors furtius que actuava, entre d'altres punts, a la Reserva de Caça de Boumort, al Pallars Jussà. La banda també se l'havia detectat al massís dels Ports (Terres de l'Ebre), i a les províncies de Ciudad Real, Jaén i Còrdova.

Amb l’anomenada operació Cazorla han estat detingudes 7 persones i han estat imputades 4 més per delictes relacionats amb associació il·lícita, tinença il·lícita d’armes i delictes contra la flora i la fauna.

Les investigacions van començar el juny de l’any passat, quan agents del SEPRONA, Agents Rurals i Mossos van constatar l’existència d’un grup organitzat especialitzat en la caça furtiva d’espècies cinegètiques, no cinegètiques i en perill d’extinció. Es va poder identificar el cap de la xarxa, qui establia contactes amb els clients i comptava amb la col·laboració de diverses persones per efectuar la vigilància, el transport i el subministrament d’armes.

Posteriorment, es va esbrinar que l’organització feia de manera continuada accions de caça furtiva en espais protegits de diferents punts de l’Estat, principalment en èpoques de veda i en espais protegits, on mataven exemplars d’espècies de gran valor cinegètic com la cabra salvatge o el mufló, fets que han produït danys greus al patrimoni de les zones naturals on duien a terme les caceres.

La xarxa desmantellada actuava als Ports, a la Reserva de Caça de Boumort, al Parc Natural de Cazorla, Segura i las Villas (Jaén), al Parc Natural de la serra d’Andújar i en diferents zones privades de caça de Ciudad Real i Còrdova.

Per fer les caceres, la majoria de les quals nocturnes, usaven molt sovint armes sense llicència i amb dispositius prohibits com ara silenciadors i visors òptics. A més de les detencions, en l’operació s’han fet diversos registres domiciliaris amb els quals s’han comissat set rifles, deu escopetes, nou ganivets, dues navalles, quatre visors òptics i cartutxos de diferents calibres. També s'ha trobat 31 trofeus d’ullals de porc senglar, 20 caps de cérvol, porc senglar, mufló i daina, 7 caps de porc fer, nou cadells, dues pells, una geneta, dues merles i sacs amb tórtores i tords.