Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Deu dels quinze bombers voluntaris del Pont de Suert presenten la baixa temporal

Deu dels quinze bombers voluntaris del Pont de Suert presenten la baixa temporal

El grup vol renunciar al servei durant un període de dos anys pel desacord amb la Direcció General de Prevenció i Extinció. Des del setembre passat el recinte compta per primera vegada amb bombers professionals de manera permanent
Parc de Bombers del Pont de Suert
15/11/2017 13:05

Deu bombers voluntaris del parc del Pont de Suert han agafat una baixa temporal per un període de 2 anys. Aquestes baixes es van presentar en bloc el passat dia 6 de novembre i expliquen que encara se n'hi sumarà una altra d'un voluntari que per motius personals es troba fora de la comarca.

Aquesta decisió l'han pres després de l'entrada en funcionament el setembre passat del sistema de parc mixt, amb la presència per primera vegada d'una vintena de professionals funcionaris al recinte del Pont de Suert. Durant aquests dos mesos, els bombers voluntaris reconeixen que ja no se'ls ha requerit per a cap servei.

José Miguel Ruach, fins ara cap dels bombers voluntaris, ha lamentat aquest final i que s'hagi posat fi d'aquesta manera a un servei de 34 anys. Ruach ha explicat que des del setembre no hi ha hagut cap contacte amb la Direcció General, que ja els havia deixat clar que apostaven definitivament per professionalitzar el parc, tot i que van proposar als voluntaris que hi seguissin col·laborant. El bomber ribagorçà, alhora, creu que els responsables polítics de la comarca no s'han interessat per la seva situació durant aquests dos mesos de funcionament de parc mixt. La voluntat del Parc mixt era que els bombers voluntaris complementessin la dotació de funcionaris i seguissin sent part de la resposta operativa a la comarca de l'Alta Ribagorça, però segons els voluntaris aquesta intenció no s'ha traduït en fets.

La problemàtica va saltar a la llum quan al mes de juny els bombers voluntaris van denunciar manca d'efectius per prestar el servei en garanties i van amenaçar de lliurar les claus del Parc i presentar l'acta de renúncia si no s'hi posaven solucions per part del Govern. Inicialment el Departament d'Interior va destinar-hi professionals d'altres comarques de Ponent i l'Alt Pirineu per cobrir aquesta manca de bombers. Les dues parts van negociar el reforç del voluntariat, però finalment el Govern va decidir donar resposta a les reclamacions dels sindicats i incorporar definitivament el Pont de Suert a les capitals de comarca amb parcs de bombers professionals.