Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / DHOPEX edita un calendari solidari

DHOPEX edita un calendari solidari

L'objectiu és habilitar un pis a la Seu per a persones que siguin víctimes de maltractaments. Se n'han editat 2.000 exemplars que es venen principalment des del Sant Hospital
Calendari solidari de DHOPEX
05/11/2015 13:05

L'associació Dones i Homes en Perill d'Exclusió (DHOPEX) ha tret a la venda un calendari solidari per donar suport a persones de l'Alt Urgell que siguin víctimes de violència de gènere o bé d'altres maltractaments que posin en perill la seva integració social. Inicialment s'ha fet una tirada de 2.000 exemplars, que es poden trobar al Sant Hospital de la Seu, tot i que també es distribuirà en d'altres punts de la Seu com ara les administracions de loteria.

L'objectiu del calendari, en el qual hi apareixen com a models membres i col·laboradors de l'associació, és habilitar a la Seu un pis d'acollida per a les persones que atén DHOPEX. El seu responsable, Hermes Rojo, detalla que volen complementar i reforçar la tasca que ja fa el Consorci d'Atenció a les Persones i la resta d'administracions.

A la crida per donar la cara en aquest calendari s'hi van sumar 36 voluntaris, molts d'ells treballadors del Sant Hospital. S'ha comptat també amb la col·laboració de fotògrafs i d'una maquilladora i es va fer una selecció d'entre unes 500 instantànies.

Valoració positiva de la iniciativa solidària

Fonts del Consorci d'Atenció a les Persones han valorat molt positivament la iniciativa solidària duta a terme, ja que en moltes ocasions, a través d'aquestes propostes, es cobreixen necessitats de la societat. Tot i això, han volgut fer notar que en cap cas des de l'administració s'ha detectat la deficiència d'un recurs d'habitatge per aquests casos, "ja que queden coberts amb els recursos d'emergència que hi ha establerts". Així mateix s'incideix en el fet que "es tracta d'un tipus de problemàtica que, a través del protocol de violència, conformat per membres de diferents administracions, té una atenció de 24h al dia i 365 dies l'any".