Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Diplomes per als participants del curs de guiatge turístic de la gent gran

Diplomes per als participants del curs de guiatge turístic de la gent gran

Un total de sis persones han pres part en la iniciativa, promoguda per la regidoria de la Gent Gran i de Turisme de la Seu L'objectiu és que a partir d'ara puguin realitzar visites guiades als escolars i als joves urgellencs
Curs Guies Turístics - Gent Gran
03/12/2009 13:43

Anit va tenir lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell l'acte de lliurament de diplomes als alumnes del curs de guiatge turístic dirigit a les persones grans de la ciutat. Un total de sis persones de més de 65 anys han participat en aquesta iniciativa, organitzada per les regidories de la Gent Gran i de Turisme de l'Ajuntament urgellenc.

Concretament els alumnes que han finalitzat el curs de guiatge turístic han estat el Pere Riu, la Mari Carmen Carbonell, la Carme Cerqueda, el Ricard Nevado, el Josep Faus i el Carles Dalmau, els quals van rebre de mans de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i dels regidors Teresa Casassas, responsable de Gent Gran, i Miquel Caminal, responsable de Turisme, el corresponent diploma acreditatiu i un obsequi.

En l'acte de lliurament de diplomes, l'alcalde urgellenc Albert Batalla va ressaltar que “aquest curs té un gran valor perquè ha ensenyat a la gent gran de la nostra ciutat ser una mica més savis”. Batalla va afegir que la idea del projecte és que aquests persones grans traslladin aquests coneixements als escolars. També va proposar davant dels sis participants "programar properament una visita guiada per la ciutat als membres del Consistori urgellenc".

Per la seva part, el professor d'aquest curs de guiatge turístic, Andreu Escales, i alhora guia turístic de la Seu d'Urgell, va remarcar la bona predisposició de l'alumnat, tot valorant les seves aportacions durant el transcurs del mateix. “Jo també he après gràcies a aquests sis alumnes”, assegura.

La regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, Teresa Casasses, explica que la idea de portar a terme aquesta activitat va sorgir durant l'edició passada de la Setmana de la Gent Gran "per tal que es pogués aprofitar l'anecdotari que coneixen les persones grans respecte la història i el patrimoni cultural de la Seu d'Urgell".

Recordem que el curs de guiatge turístic, que es va iniciar el passat 16 de setembre, ha tingut com a objectiu portar a terme una activitat intergeneracional, és a dir, que persones més grans de 65 anys facin de guies turístics a nois i noies nouvinguts a la Seu d'Urgell, així com també als escolars i joves en general.

Els curs ha comptat amb 20 hores de classe, de les quals 6 han estat classes teòriques (Història de la Seu i el seu patrimoni i metodologia didàctica) i 4 hores pràctiques, on l'alumne ha posat en pràctica allò après. També s'ha realitzat visites guiades a la biblioteca de Sant Agustí, al nucli històric de la Seu i a les oficines de Turisme de la seu d'Urgell. A més, els participants al curs han realitzat una visita guiada real amb turistes.

El curs ha finalitzat amb una avaluació realitzada pels mateixos alumnes respecte el contingut del mateix a través d'una enquesta.