Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Diputats del Parlament basc visiten l'Hospital Transfronterer de Cerdanya

Diputats del Parlament basc visiten l'Hospital Transfronterer de Cerdanya

Els parlamentaris s'han interessat pel funcionament de l'equipament, de cara a un possible projecte semblant a Euskadi. El centre de Puigcerdà és el primer d'Europa compartit per dos estats
Visita de diputats del Parlament basc a l'Hospital de Cerdanya
29/07/2016 16:26

Avui, una delegació de diputats del Parlament d'Euskadi ha visitat l’Hospital Transfronterer de Cerdanya, per conèixer el funcionament de l’Hospital, gestionat entre l’administració catalana i francesa, un cas excepcional en el marc europeu ja que es tracta d’una col·laboració estreta entre dues institucions de diferents estats.

La delegació ha estat formada per 4 diputats: Carmelo Barrio (PP), Josune Gorospe (EAJ-PNV), Rebeka Ubera (Bildu) i Laura Garrido (PP) i un lletrat (Juan Carlos Areizaga), tots membres de la Comissió de Salut i Consum del Parlament basc. Durant la visita els han acompanyat la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós; el director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Jordi Cortada; Jordi Gassió, director de l’Hospital de Cerdanya, i Felip Benavent, cap de la unitat de Planificació, Compra de Serveis i Avaluació de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

La sessió ha consistit en una visita a les dependències de l’Hospital per tal de donar a conèixer la gestió i el funcionament del dia a dia del centre. L’objectiu de la visita ha estat visualitzar l’exemple de cara a un hipotètic hospital transfronterer al País Basc, compartit igualment amb l’administració francesa.

L’Hospital fou construït amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra, i de la Agrupació Europea de Cooperació Territorial. Entrà en funcionament el 19 de setembre de 2014, i des d’aleshores és un cas únic a Europa pel que fa a la col·laboració transfronterera a l’hora d’oferir un servei públic. El centre dóna servei a una població de 32.000 habitants en una zona de gran influència turística i compta amb una àmplia carta de serveis sanitaris.