Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Disponible el llibret de la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell

Disponible el llibret de la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell

La distribució es fa a través de Turisme La Seu-Espai Ermengol i un centenar de comerços Durant aquesta setmana també arribarà a totes les llars urgellenques el programa de butxaca que recull tots els actes festius
Festa Major de la Seu 2014 - Llibret
18/08/2014 17:22

Ja es pot recollir a l'oficina de turisme de l'Espai Ermengol i als més de 100 comerços col·laboradors que tinguin el distintiu a l'aparador, el programa oficial de la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell, que tindrà lloc del 29 d'agost al 2 de setembre. El llistat d'establiments es pot trobar aquí. Durant aquesta setmana també arribarà a totes les llars urgellenques el programa de butxaca que recull tots els actes festius

El programa, sota el lema "Fes-la teva", recopila tots els actes festius i activitats lúdiques i esportives que es portaran a terme des del dimarts 26 d'agost i fins al dimarts 2 de setembre. A més a més, s'hi troba la salutació de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, on agraeix l'esforç, suport i confiança per fer possible la celebració a tots els tècnics de l'Ajuntament, la comissió de festes i de casetes, les entitats culturals, esportives i socials, la Creu Roja, col·laboradors i anunciants.

El llibret inclou també textos i fotografies referents a la Festa Major, com el que ha escrit la Comissió de Festes aprofitant una estrofa de la cançó de Txarango: “Quan tot s'enlaira, toco els somnis de puntetes, junts podem arribar més lluny, més lluny, un llarg viatge, il·lusions dins les maletes, junts podem arribar més lluny, més lluny”. La tornada musical s'aprofita per explicar que els dies de Festa Major són "aquells dies màgics, on els somnis es fan realitat, i on es fa palès que treballant tots plegats es pot arribar més lluny".

Un altre text que hi ha editat és la presentació de la Coordinadora de Casetes, entitat creada l'any passat per un grup de joves per organitzar l'Espai Casetes de la Festa Major. La Coordinadora anima la gent jove a formar-ne part i a col·laborar en l'organització de l'Espai Casetes i les activitats joves en futures edicions. També fa una crida al civisme i al respecte pel descans dels veïns de la zona.

Transcripció del pregó d'Isidre Esteve

El pregó que va llegir l'Isidre Esteve durant la festa major de l'any passat també es pot recuperar al programa 2014. L'esportista olianès va donar mostra de valors i pautes d'autosuperació, remarcant que “de vegades, quan a nosaltres ens sembla que ja no hi ha escapatòria, que les coses no poden sortir pitjor, que s'ha acabat tot, aleshores, si som capaços de mirar la situació amb perspectiva, donar-nos un petit espai de temps per pensar o simplement escoltem els altres, li podem donar la volta i torbar una llum, una porta oberta, una possibilitat”.

D'altra banda, entre els continguts també destaca, arrel de la creació del Consell Municipal d'Infants, el text en què els representants de cada escola expliquen l'objectiu principal de nou òrgan, així com els acords presos i l'experiència viscuda. Així mateix, l'historiador i escriptor Albert Villaró fa un repàs del que han estat antigament els programes de Festa Major, fent un recordatori de cadascun d'ells. Per la seva part, l'arxiver municipal, Lluís Obiols, parla de la nostra història, amb la commemoració del Tricentenari a la Seu i Castellciutat

Explicació de la proposta de l'Associació d'Hostaleria

Una de les novetats d'enguany és la col·laboració de l'Associació d'Hostaleria amb el menú i el vermut de festa major que oferiran alguns restaurants i hotels. Al programa s'explica en què consisteix aquesta proposta i on se'n pot gaudir.

També s'ha dedicat un espai als esports tot destacant que enguany la Seu d'Urgell és Ciutat del Bàsquet Català. Es fa notar com aquesta designació a la nostra ciutat ha representat una nova oportunitat per passejar el nom de la Seu arreu a través de l'esport.