Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Distinció per a quatre estudiants de l'Institut Joan Brudieu per treure un excel·lent a la selectivitat

Distinció per a quatre estudiants de l'Institut Joan Brudieu per treure un excel·lent a la selectivitat

Les alumnes guardonades són la Sara Mendes, la Itziar Busquets, la Núria Angrill i la Mariona Mateu. El mes de juny van obtenir una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU
Alumnes distingits per la nota a les PAU 2016 (Foto: Generalitat de Catalunya)
19/07/2016 11:55

Quatre alumnes de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell han rebut aquest dilluns a l'Auditori de Barcelona una distinció per haver obtingut una qualificació d'excel·lent a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) del passat mes de juny. L'acte, encapçalat pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha guardonat 427 estudiants més d'arreu de Catalunya, que en la fase general de les proves van treure una nota igual o superior a 9.

Les alumnes del centre urgellenc que han rebut el reconeixement són la Sara Mendes i la Itziar Busquets (9,200), i la Núria Angrill i la Mariona Mateu (9,100). Del Pirineu han assistit a l'acte tres estudiants més, Guillem Coyo, de l'Institut del Pont de Suert, i Laia Escolà i Núria Alegret, de l'Institut de Tremp, la darrera de les quals va obtenir la millor nota de la demarcació de Lleida (9,500).

El conseller Baiget ha felicitat els joves i els ha animat a aprofitar “les grans oportunitats de formació” que els ofereixen les universitats catalanes. “Feu servir el vostre talent per canviat el món en el que vivim, i feu-ho en equip”, els ha recomanat. El conseller també ha aprofitat l'avinentesa per agrair el suport als joves de les famílies i els centres escolars. “Una part d’aquest reconeixement també és vostre”, els ha dit.

Guardons des del 2001

La Generalitat va crear aquests guardons el 2001 amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els set estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

El conseller ha estat acompanyat pel secretari general del departament, Xavier Gibert; el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro; la directora general d’ESO i Batxillerat, Montserrat Llobet; la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou; i el director general de Recerca, Francesc Subirada; entre d’altres.

Un 9,8, la nota més alta

Enguany la nota més alta és 9,8 i l’ha obtinguda una alumna de Tarragona ciutat. Pel que fa a la resta de demarcacions, les notes més altes de Barcelona i de Girona corresponen a un 9,70, obtingudes per cinc alumnes de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona ciutat (2 estudiants); i un alumne de Girona capital, respectivament. A la demarcació de Lleida la nota més alta és un 9,50 i la va  obtenir per dos estudiants, una noia de l’Institut de Tremp i un noi dels Jesuïtes Lleida-Claver.

Perfil dels guardonats

Pel que fa als estudiants, dels 430 guardonats, 246 són noies i 184 nois. Quant al centre d’origen, 189 procedeixen de centres públics, i 241 de centres concertats/privats. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona.