Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Distincions a bombers de l'Alt Urgell per la seva dedicació

Distincions a bombers de l'Alt Urgell per la seva dedicació

Prop d'una vintena de professionals i voluntaris dels parcs de la Seu, Oliana, Montferrer, Organyà i Coll de Nargó han estat reconeguts per l'antiguitat o per accions de mèrit. El lliurament es va fer en el marc de la festa patronal del cos, a Figueres
Lliurament de medalles d'honor dels Bombers de la Generalitat, a Figueres
14/03/2017 19:35

Prop d'una vintena de membres dels Bombers de la Generalitat a l'Alt Urgell, tant professionals com voluntaris, han rebut distincions enguany en el marc de la festa patronal del cos, que es va celebrar divendres passat. En aquesta ocasió l'acte es va fer a Figueres i va ser encapçalat pel president del Govern, Carles Puigdemont, i el conseller d'Interior, Jordi Jané.

Dos membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) del parc de la Seu, Marc Sabata i Ildefons Valls, han rebut enguany la Medalla d'Honor que es concedeix "per serveis excepcionals amb un alt grau de compromís i professionalitat" en el rescat de 21 persones al barranc de Gurb. Per aquesta acció també s'ha premiat el pilot d'helicòpter José Nicolás García i l'operador de vol Lluís Tomàs. Nou de les persones van haver de ser rescatades amb helicòpter i sota unes dures condicions meteorològiques, amb vent i pluja. Enguany s'ha donat cinc medalles d'honor més, a membres dels parcs de Cerdanyola del Vallès i de Sant Feliu de Llobregat.

Pel que fa a les medalles que premien l'antiguitat al cos de Bombers, Basilio Sanz Soler, del parc de la Seu, ha rebut la Medalla d'Or per més de 30 anys de dedicació com a bomber funcionari. I deu voluntaris de la comarca han recollit la Medalla d'Argent per 25 anys de col·laboració: del parc d'Organyà, Josep Maria Boix Majoral, Josep Coll Janot, Lluís Roig Travesset, Daniel Roig Travesset, Josep Maria Roig Vila i Salvador Vilana Balletbò; de Montferrer, Salvador Coll Cerqueda i Jose Oliva Aril; i de Coll de Nargó, Jordi Fabra Vidal.

Jordi Capdevila Costa, dels GRAE de la Seu, ha rebut la Medalla de Bronze als bombers funcionaris per 20 anys de dedicació. Finalment, s'ha concedit també la Medalla de Bronze a tres voluntaris: Pol Arpa Lecum i Pere Estany Serra, del parc d'Oliana, i Francesc Espar Sala, d'Organyà.

Entre els distingits d'enguany també hi ha diversos bombers d'altres parcs de l'Alt Pirineu com són els de Puigcerdà, Bellver de Cerdanya, Tremp, Esterri d'Àneu i la Pobla de Segur.