Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Diversitat de resultats a l'Alt Pirineu i Aran

Diversitat de resultats a l'Alt Pirineu i Aran

ERC manté l'alcaldia de Puigcerdà i supera per primer cop CiU com a força més votada a Cerdanya CiU revalida la majoria absoluta a Sort i es manté com a primera força al Pallars Sobirà, però perd 10 punts i el PSC guanya a 8 municipis El PSC recupera l'alcaldia de Tremp i esdevé la força més votada del Pallars Jussà Empat entre UA i CDA al Conselh Generau d'Aran, i també a Vielha. CDA guanya 5 alcaldies araneses, i UA, 3 CiU revalida l'alcaldia del Pont de Suert, però el PSC esdevé la força més votada de l'Alta Ribagorça amb les alcaldies de la Vall de Boí i Vilaller
Logo Eleccions a RàdioSeu
28/05/2007 10:38

El conjunt de l'Alt Pirineu ofereix uns resultats diversos segons cada comarca.

A Cerdanya, Joan Planella, d'Esquerra, revalida l'alcaldia de Puigcerdà amb majoria absoluta, però perd un regidor i es queda en 7. CiU n'obté 5, i el PSC, 1. A Bellver, Esquerra i CiU empaten a quatre regidors i el regidor d'EPM podria desbancar l'actual alcalde, Joan Pous. A Alp, repetirà com a alcalde Salvador Rigola, de CiU, amb 4 regidors. A Llívia, ERC té majoria absoluta amb 6 regidors.

Esquerra, a més a més, esdevé la força més votada de Cerdanya, amb un 38%, i supera per primera vegada CiU. Amb tot, perd l'alcaldia de Das, que passa a una llista independent.

CiU manté les alcaldies de Fontanals, Ger, Guils, Meranges, Prats i Sansor, Prullans, Riu i Urús, i decidirà l'alcaldia de Lles amb un sol regidor. Però perd l'alcaldia de Montellà i Martinet (per a ERC) i també les de Bolvir i Isòvol (per a llistes independents).

 

Al Pallars Sobirà, Agustí López (CiU) revalida la majoria absoluta a Sort, però perd 2 regidors. Alhora, CiU es manté com la força més votada a la comarca però ja per sota de la meitat de vots (passa del 50 al 40%). El PSC és la llista més votada en 8 municipis i ERC és la més votada a la Guingueta d'Àneu.

Al Pallars Jussà, Víctor Orrit (PSC) recupera l'alcaldia de Tremp amb 7 regidors, per 4 de CiU i 2 d'Esquerra. El PSC també obté les alcaldies de Salàs i Gavet, és la llista més votada en 4 municipis més i supera CiU com a primer partit de la comarca, amb amb un 38,5%. CiU obté les alcaldies de Conca de Dalt, Isona, Llimiana i Talarn i es el partit més votat a la Pobla de Segur. ERC guanya l'alcaldia de Castell de Mur.

A la Val d'Aran, Joan Riu (Unitat d'Aran-PSC) empata a 6 regidors amb Convergència Democràtica Aranesa a Vielha. L'alcaldia la decidirà el regidor del PP. CDA guanya les alcaldies d'Arres, Bausen, Es Bòrdes, Naut Aran i Vilamòs. UA venç a Bossòst, Canejan i Les.

Al Conselh Generau d'Aran, UA és per primera vegada la força més votada, amb un 46,1%, per davant de CDA, amb el 42,3%. Tots dos, però, empaten a 6 consellers. El govern aranès el decidirà el conseller del PRAG d'Arties e Garós.

A l'Alta Ribagorça, les denominades llistes blanques vinculades al PSC superen de poc CiU en el total de vots, amb un 38,44%. Albert Alins (CiU) revalida l'alcaldia del Pont de Suert amb 7 regidors. Joan Perelada, que s'ha passat de CiU al PSC, repeteix a l'alcaldia de la Vall de Boí, amb 6 regidors. L'alcalde de Vilaller serà Joan Ramon Piqué, també del PSC, amb 4 regidors.