Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Donació de 500.000 euros de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre per a la Residència del Sant Hospital

Donació de 500.000 euros de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre per a la Residència del Sant Hospital

El centre mèdic de la Seu destinarà l'aportació a la compra d’equipaments necessaris per a la unitat sociosanitària, de la qual properament s'iniciarà les obres d’ampliació i millora
Lliurament d'una donació de 500.000 euros de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre per a la Residència del Sant Hospital
25/10/2019 09:55

La Fundació Llar Cristiana Maria Maestre ha fet efectiva aquest dijous la donació d’un ajut de 500.000 euros per a la Fundació del Sant Hospital de la Seu Urgell. L'aportació es destinarà concretament a la renovació de la residència sociosanitària del centre mèdic urgellenc, que atén malalts i gent gran tant de la ciutat com de la resta de la comarca de l’Alt Urgell.

L'arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, com a president de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre, ha estat l'encarregat de presentar la donació a l’alcalde de la Seu d’Urgell Jordi Fàbrega, president de la Fundació Sant Hospital. A l'acte, que s'ha fet al Palau Episcopal, també hi han assistit d'altres representants d'ambdues institucions. 

Jordi Fàbrega, en nom del centre mèdic i de la ciutat, ha agraït el fet que “el llegat de Maria Maestre Pal serveixi per seguir cuidant i acompanyant els usuaris del Sant Hospital” i ha recordat que la Fundació Sant Hospital està pendent precisament d’iniciar unes obres per millorar tota la unitat sociosanitària, cosa que "implicarà una ampliació important del nombre de places de residència i la dignificació de tot l’espai. Aquestes obres, ha remarcat Fàbrega, han de començar properament i "tenen un important finançament per part de la Diputació de Lleida i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya". Finalment, el batlle urgellenc ha detallat que aquesta donació s’invertirà en els nou equipaments necessaris per a aquesta unitat sociosanitària”.

Joan-Enric Vives, de la seva part, ha explicat que els diners d’aquesta donació procedeixen de la venda d’uns terrenys que pertanyien a la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre, “amb l’objectiu que els malalts i padrins tinguin una residència sociosanitària com es mereixen”. Vives ha recordat la figura de Maestre com "una gran dona de la Seu d'Urgell, que en morir el 2010 va deixar gran part del 2010 per a diverses causes i donacions per a gent necessitada, mitjançant Càritas d'Urgell o bé aquesta fundació, que ha adquirit el nom que ella volia".

L'arquebisbe també ha recordat el vincle històric del Bisbat d'Urgell amb l'hospital urgellenc i ha destacat que a mitjan segle XIX el bisbe Josep Caixal ja va impulsar la creació d'un espai d'atenció sanitària a l'antic convent dels Agustins. Al cap d'un segle, el 1969, es va constituir l'actual Fundació amb l'entrada de nous metges i les primeres obres de modernització.