Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Donat d’alta el jove ingressat a Andorra per coronavirus

Donat d’alta el jove ingressat a Andorra per coronavirus

Després de dues proves negatives es considera que el pacient ja no pot transmetre la malaltia i que no cal que estigui en aïllament
Hospital de Nostra Senyora de Meritxell (Foto: ACN)
09/03/2020 11:15

Les autoritats sanitàries d'Andorra han informat que el jove de 20 anys ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell des de dissabte 29 de febrer afectat per coronavirus ha estat donat d’alta. El noi andorrà, l’únic positiu per aquesta afecció que hi ha hagut al Principat, ha rebut ja dos anàlisis negatius. El darrer, aquest mateix diumenge.

Així doncs, es considera que el pacient ja no pot transmetre la malaltia, i que pot abandonar l’Hospital i no estar en aïllament. El jove havia contret el virus en un viatge a Milà i la seva afectació era molt lleu.

A hores d’ara no hi ha cap pacient pendent de diagnòstic i només resten en aïllament domiciliari 14 persones: 12 que pertanyen a l’entorn més proper d’aquest jove ara donat d’alta, i 2 que van viatjar en un avió prop d’un home que posteriorment va ser diagnosticat també amb coronavirus. El període que han de romandre a casa de manera preventiva és de dues setmanes.

Un cop més, el Ministeri de Salut recomana no viatjar a les zones amb més presència de la malaltia (la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i quatre regions d’Itàlia), així com la necessitat de posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències consulars si es prové d’algun d’aquests territoris: +376 324 292. Si es té qualsevol tipus de simptomatologia cal trucar al telèfon 116.

Els protocols i recomanacions sobre com actuar, així com informació general sobre què és el coronavirus COVID-19 es poden trobar al web www.salut.ad.