Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dos alumnes de La Salle de la Seu d'Urgell participaran de nou a l'Uniraid

Dos alumnes de La Salle de la Seu d'Urgell participaran de nou a l'Uniraid

Albert Cot i Vicenç López correran la prova solidària amb un Seat Ibiza del 1992. Durant la ruta, que començarà el 25 de febrer, lliuraran roba i material educatiu a les zones més necessitades
Preparació per a la participació a l'Uniraid 2017 (Foto: La Salle)
16/01/2017 12:00

Dos alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automoció de La Salle de la Seu d’Urgell, Albert Cot i Vicenç López (equip LOCOT), participaran el mes vinent en el raid solidari Uniraid. Des del centre es dóna suport incondicional a la iniciativa, en què fa tres anys que s'hi pren part, perquè es considera "una molt bona oportunitat per tal que els joves puguin treballar diferents valors fora de l’àmbit escolar".

Per a fer possible l'aventura, La Salle cedeix un cotxe de la seva propietat als estudiants. Es tracta d'un Seat Ibiza del 1992, que ha estat el mateix en les últimes tres edicions i que els mateixos alumnes s’encarreguen de posar a punt, amb l’assessorament del professorat de mecànica del mòdul del projecte d’automoció.

Els joves sortiran cap a Tànger creuant el Marroc en direcció sud, cap al desert d’Erg Chebbi, on faran el lliurament de material solidari obtingut en una campanya de recollida de roba i productes escolars, realitzada al centre. En les altres edicions, els alumnes van poder repartir més de 30 quilos de material.

Sis etapes

El raid solidari té sis etapes de recorregut amb els corresponents descansos en campaments organitzats. La prova arrencarà el 25 de febrer i acabarà el 5 de març, dia en què es retornarà a Algeciras. El repte és finalitzar, amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de vint anys (sense GPS ni dispositius electrònics), cadascuna de les etapes de l’Uniraid. Cada ruta requereix completar un itinerari amb l’ajuda d’un "road book", superant obstacles naturals com muntanyes, dunes, rius, pedres o pistes poc visibles, a més de proves d’orientació, habilitats i estratègia.

El raid finalitzarà a Marràqueix, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d’Àfrica, on es farà l’entrega de premis.

Objectiu del projecte

L’objectiu del projecte és superar les pròpies barreres i afrontar nous desafiaments cada dia, orientant-se pel desert, compartint experiències, ajudant els altres companys, gestionant els recursos i prenent decisions. La formació també ha de servir per al seu futur professional. Tot plegat, complementat amb una experiència de caire solidari amb l'aportació de material escolar a zones necessitades.