Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dos alumnes de La Salle de la Seu d'Urgell, preparats per participar a l'Uniraid 2017

Dos alumnes de La Salle de la Seu d'Urgell, preparats per participar a l'Uniraid 2017

Albert Cot i Vicenç López correran a partir del 25 de febrer la prova solidària amb un Seat Ibiza del 1992. Els joves compten amb el suport de nombrosos comerços i establiments, a més de la col·laboració de l'Ajuntament urgellenc, el d'Organyà i el de Puigcerdà
Presentació de la participació a l'Uniraid 2017
16/02/2017 19:55

Els dos alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automoció de La Salle de la Seu d’Urgell que participen en l'Uniraid 2017, Albert Cot i Vicenç López (equip LOCOT), ja ho tenen tot a punt per iniciar la seva aventura el pròxim 25 de febrer. Els joves compten en el seu viatge amb el suport de nombrosos comerços i establiments, a més de la col·laboració de l'Ajuntament urgellenc, el d'Organyà i el de Puigcerdà

Per a fer possible la participació al raid, La Salle els ha cedit un cotxe de la seva propietat. Es tracta d'un Seat Ibiza del 1992, que ha estat el mateix en les últimes tres edicions i que els mateixos alumnes s’encarreguen de posar a punt, amb l’assessorament del professorat de mecànica del mòdul del projecte d’automoció.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat el caire pedagògic de la iniciativa, "que permet canalitzar els coneixements de l'aula, a més de potenciar la vessant solidària dels nois i noies". Batalla, que s'ha trobat avui amb els estudiants, juntament amb un representant de Puigcerdà, els desitja que sigui una experiència vital molt positiva i que tot plegat "arribi a bon port, portant el nom de la ciutat ben lluny".

La directora de La Salle, Anna Sansa, també ha donat ple suport als joves i ha volgut reconèixer la implicació de tots els qui el fan possible. "Tant l'Albert com el Vicenç s'han mogut molt per aconseguir espònsors i estem molt agraïts de la bona resposta que han tingut", remarca.

Circuit

Els joves sortiran cap a Tànger creuant el Marroc en direcció sud, cap al desert d’Erg Chebbi, on faran el lliurament de material solidari obtingut en una campanya de recollida de roba i productes escolars, realitzada al centre. En les altres edicions, els alumnes van poder repartir més de 30 quilos de material.

Sis etapes

El raid solidari té sis etapes de recorregut amb els corresponents descansos en campaments organitzats. La prova arrencarà el 25 de febrer i acabarà el 5 de març, dia en què es retornarà a Algeciras. El repte és finalitzar, amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de vint anys (sense GPS ni dispositius electrònics), cadascuna de les etapes de l’Uniraid. Cada ruta requereix completar un itinerari amb l’ajuda d’un "road book", superant obstacles naturals com muntanyes, dunes, rius, pedres o pistes poc visibles, a més de proves d’orientació, habilitats i estratègia.

El raid finalitzarà a Marràqueix, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d’Àfrica, on es farà l’entrega de premis.

Objectiu del projecte

L’objectiu del projecte és superar les pròpies barreres i afrontar nous desafiaments cada dia, orientant-se pel desert, compartint experiències, ajudant els altres companys, gestionant els recursos i prenent decisions. La formació també ha de servir per al seu futur professional. Tot plegat, complementat amb una experiència de caire solidari amb l'aportació de material escolar a zones necessitades.