Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dos alumnes de La Salle de la Seu participaran en el raid solidari UniDesert

Dos alumnes de La Salle de la Seu participaran en el raid solidari UniDesert

Àlex Martínez i Joan Marin lliuraran 30 quilos de roba i material escolar recollit al centre educatiu. La prova es durà a terme del 27 de febrer al 6 de març
UniDesert
19/01/2016 19:40

Dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de Vehicles Automòbils de La Salle de la Seu, Àlex Martínez i Joan Marin, participaran el pròxim mes de febrer en el raid solidari UniDesert. Els dos joves partiran cap a Tànger creuant el Marroc en direcció sud, cap al desert de Erg Chebbi, on realitzaran el lliurament de 30 quilos de roba i material escolar recollit a través d'una campanya realitzada al centre escolar el passat mes de novembre.

Per a fer possible la seva aventura, els estudiants, en col·laboració amb la comunitat educativa de l’escola, també han aconseguit 850 euros i productes diversos a través de diferents patrocinis. El raid finalitzarà amb una entrega de premis a Marràqueix, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d’Àfrica. En total, els participants recorreran 6 etapes, del 27 de febrer al 6 de març, amb descans en campaments organitzats.

El repte és finalitzar, amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys (sense GPS ni dispositius electrònics), cadascuna de les etapes d’Unidesert. Cada ruta requereix completar un itinerari amb l’ajuda d’un 'road book', superant obstacles naturals, com muntanyes, dunes, rius, pedres o pistes poc visibles, a més de proves d’orientació, d'habilitats i d'estratègia.

L’objectiu del projecte és superar les pròpies barreres i afrontar nous desafiaments cada dia, orientant-se pel desert, compartint experiències, ajudant a altres companys, gestionant els propis recursos i prenent decisions. La formació també els servirà per al futur professional. Tot plegat, complementat amb una experiència de caire solidari que aportarà material escolar a zones necessitades.